Amasya’da misket elması zamanı;

Amasya’da misket elması zamanı

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, adı Amasya ile özdeşleşen, tadı ve kokusuyla ün yapmış olan Amasya Misket Elması’nın hasat şenliğine katıldı. Vali Masatlı, coğrafi işaret tescilli Amasya Misket Elması'nın ilk hasadını gerçekleştirerek, çiftçilere bereketli hasatlar diledi....

Resim

COĞRAFİ İŞARETLİ MİSKET ELMASI

Amasya’nın coğrafi işaret tescilli misket elmasında hasat dönemi başladı. Hasat törenine Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, siyasi partilerin yöneticileri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Kent merkezine bağlı Kutu Köy’ünde düzenlen törende Amasya Valisi Yılmaz Doruk üreticilerle buluşup, elma topladı.

Resim

"BU TOPRAKLARDA YÜZYILLARDIR ELMA ÜRETİLİYOR"

Elma üretiminin yüzyıllardır bu topraklarda yapıldığını hatırlatan Vali Doruk, “Nitekim ilimizde Yavru Köyünde keşfedilen yaklaşık 2000 yıllık mozaikte dahi elma figürlerine yer verilmesi ve Amasya’mızın adının elma ile özdeşleşmesi, bu durumun bir göstergesi” dedi.

Amasya’nın elma üretiminde Türkiye’de üçüncü sırada olduğunu belirten Vali Doruk, elmanın üretim ve sonrasında işlenip çeşitli ürünlere dönüştürülmesi için çalışmalar yapma gayretinde olduklarını söyledi.

Resim

8.4 TON ELMA ÜRETİLİYOR

Vali Doruk, 2022 yılında Amasya’da yaklaşık 7 bin 700 ton 'Amasya Elması' üretildiğini, bu yılki hasat döneminde de rekoltenin artması ile bu sene üretimin 8 bin 400 tona yükseldiğini belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum