Arama
Arama Sonuçları
“Otizmin farkındayız, onların yanındayız”
İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ile "Birlikte Okuyoruz Birlikte Büyüyoruz Projesi" kapsamında Halime Hatun İlkokulu'nda gerçekleştirilen Otizm Farkındalık Günü Etkinliğine katılarak özel çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
"Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım"
Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılan Bingöl Valisi Vali Ahmet Hamdi Usta, "Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım aslında... Çocuklarımızın eğitim ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için birlikte mücadele edeceğiz" dedi.
"Belki de biz onun öğrendiği yoldan öğretmeliyiz"
Otizmli çocukların aileleriyle birlikte yaptığı el işi eserlerin yer aldığı sergiye katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Bir çocuk bizim öğrettiğimiz yoldan öğrenmiyorsa, belki de biz onun öğrendiği yoldan öğretmeliyiz" dedi.
Özel şampiyona tebrik
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Türkiye Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre ve 200 metre erkekler mozaik kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan özel sporcu Arda Yirmibeş’i tebrik etti.
“Özel gereksinimli bireyler bizim için çok kıymetli”
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, ‘Sağlıklı Yaşam Kampı’nda özel gereksinimli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.
“Umudumuz gökyüzü kadar mavi”
Manisa Turgutlu Sağlık Hizmetlerini Yaptırma Yaşatma Geliştirme Derneği tarafından hazırlanan “Umudumuz Gökyüzü Kadar Mavi” adlı proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü PRODES 2023 kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
‘Farklılıklar hayata renk katar’
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 14 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Otizmli ve Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Yaşam Derneği (OBEY-DER), Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOED-DER-SK) tarafından düzenlenen ‘Farklılıklar Hayata Renk Katar’ adlı programa katıldı.
“Bugün hayatımın en mutlu ve özel günlerinden biri”
Kars Gündüz Engelli Bakım Merkezi’nin açılışı, Son Başbakan Binali Yıldırım, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, protokol üyeleri, engelliler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
“Bir gün değil her gün otizmli çocuklarımızın farkında olacağız”
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte ilde faaliyet göstermekte olan Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde “Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.
Otizmli çocuklarla havaya balon bıraktı
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Okulu öğretmenleri, öğrencileri ve velileri ile Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği üyelerini kabul etti.
“Otizmin farkındayız, onların yanındayız”
Kars Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Atatürk Ortaokulu özel eğitim öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul ederek, “Otizmin farkındayız, onların yanındayız” dedi.
Otizmli çocuklar için Sağlıklı Yaşam Kampı
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle “Sağlıklı Yaşam Kampı”nda bir araya geldi.
Otizmli çocuklara özel yüzme kursu
Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi tarafından toplumsal farkındalık ve beraberinde duyarlılık oluşturmak amacıyla “Otizmli çocuklarımız, engelleri aşarak mutluluğa kulaç atıyor” sloganı ile Otizmli çocuklara yönelik yüzme kursları başlatıldı.
Babası kızını artık sırtında taşımayacak
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yürüme güçlüğü çeken ve babasının sınıfına kadar sırtında taşıdığı haberleriyle gündeme gelen 14 yaşındaki engelli Sema Durna'ya tekerlekli sandalye hediye etti.