“Umudumuz gökyüzü kadar mavi”;

“Umudumuz gökyüzü kadar mavi”

Manisa Turgutlu Sağlık Hizmetlerini Yaptırma Yaşatma Geliştirme Derneği tarafından hazırlanan “Umudumuz Gökyüzü Kadar Mavi” adlı proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü PRODES 2023 kapsamında desteklenmeye hak kazandı....

Resim

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN PROJE

Proje ortakları Turgutlu Kaymakamlığının desteğiyle Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Turgutlu HEM, Turgutlu Devlet Hastanesi, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü.

Proje kapsamında Manisa Turgutlu Sağlık Hizmetlerini Yaptırma Yaşatma Geliştirme Derneği tarafından, otizm spektrum bozukluğu tanısı konan çocukların katılımı ile piknik ve uçurtma şenliği gerçekleştirildi.

Resim

MALZEMELER DAĞITILDI

Projede, ilçede bulunan ve otizm spektrum bozukluğu tanısı konan çocukların farklı gelişim özelliklerine göre hazırlanan program çerçevesinde gereksinimi olduğu becerilerin kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turgutlu Halk Eğitim Merkezi tarafından müzik ve sportif faaliyetler salonu tahsis edilerek alanında uzman 8 öğretmen görevlendirmesi yapıldı.

Proje kapsamında İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından müzik sınıfı ve sportif faaliyetler salonunda kullanılacak tüm malzemeler finanse edilerek, Manisa Turgutlu Sağlık Hizmetlerini Yaptırma Yaşatma Geliştirme Derneği tarafından dağıtıldı ve derslerde kullanılmaya başlandı.


ÖZEL ÇOCUKLAR VE DAVETLİLER KATILDI

Etkinliğe Kaymakam Selami Kapankaya, İlçe Jandarma Komutanı Bbn. Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan Hasyiğit, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mahmut Ali Osman Eryılmaz, Turgutlu Sağlık Hizmetlerini Yaptırma Yaşatma Geliştirme Derneği Başkanı Cengiz Çıkıkçı, otizm spektrum bozukluğu tanısı konan çocuklar, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum