Arama
Arama Sonuçları
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
Afetlerde zarar gören üreticilere destek
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in katılımıyla ilde geçen yıl yaşanan afet olaylarında zarar gören üreticilere gübre ve yem desteği yapıldı.
Kaymakam, pancar hasadında
Kastamonu Seydiler Kaymakamı Kezban Yerlikaya Akpınar, Çırdak köyünde pancar hasadı coşkusuna katıldı.
Bölgenin en kaliteli pancarında hasat başladı
Van'ın Muradiye ilçesinde pancar hasadı başladı. Hasada katılan Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, Muradiye pancarının bölgenin en kaliteli ürünü olduğunu belirtti.
Tarım Lisesi’nde çeltik hasadı
Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk defa damlama sulama ile yetiştirilen çeltik hasadını öğrencilerle birlikte yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, yüzde 75 su tasarrufu sağlayan uygulama nedeniyle öğrencileri kutladı.
Biçerdöverle pancar hasadı yaptı
Sivas Gemerek Kaymakamı Muhammed Taha Büyükserin, biçerdöverin direksiyonuna geçerek, ilçenin önemli gelir kaynaklarından olan şeker pancarı ve mısır hasadı yaptı.
Baraj tamamen doldu, çiftçiler bu yıl su sorunu yaşamayacak
Kastamonu’nun son günlerde büyük ölçüde yağış almasıyla beraber barajlarda su seviyesi arttı. Taşköprü’de Karadere Barajı’nda su seviyesi maksimuma ulaştı. Tehlike oluşturmadan su seviyesi düşürüldü.
Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, il protokolü ile İl Özel İdaresi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tohum-Sıvat Dağıtımı ve Makine Tanıtım Töreni”ne katıldı.
Kadın kooperatifleri güç birliği yaptı
‘Ordu Kadın Kooperatifleri Buluşması’na katılan Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Kapımız sizlere sonuna kadar açıktır. Maddi ve manevi yanınızdayız” dedi.
Hayırsever iş insanlarından depremzedelere destek
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için başlattığı Deprem Yardım Kampanyası, ildeki hayırsever iş insanları, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarından ilgi görmeye devam ediyor. Kampanya ilan edildiğinden bu yana özellikle şehrin hayırsever iş insanları önemli miktarlarda bağış yaparak kampanyaya destek oldu.
Çiftçilerin yüzü güldü
Kayseri Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, üreticilere pancar bedellerinin verildiği törene katılarak, çiftçilere hayırlı ve bereketli bir yıl diledi.
Çiftçilere 12 bin 500 kuşburnu fidanı dağıttı
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Valiliğin koordinesinde İl Özel İdaresi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Kuşburnu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ‘Kuşburnu Fidanı Teslim Törenine’ katıldı.
Üreticilere ‘buzağı kabini ve ekipmanları' desteği
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Valilik öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen ‘Buzağını Yaşat, İşletmene Can Kat Projesi’ kapsamında; toplam maliyeti 867.300 TL olan 120’şer adet Buzağı Kabini, Buzağı Altlığı ve Buzağı Biberonu dağıtım törenine katıldı.
Kazazedelerin acılarına ortak oldu
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Tutak’ta meydana gelen otobüs kazası sonucunda hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların aileleriyle hastanede bekleyerek acılarına ortak oldu.
Erzincan’da 225 bin ton pancar üretimi bekleniyor
Erzincan Valisi Mehmet Makas, şeker pancarı hasadı yapan çiftçileri tarlalarında ziyaret etti.
Çiftçilere yüzde 75 hibeli Kanola tohumu dağıttı
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Kuru Tarım Alanlarında Yağlık Kanola Geliştirme Projesi kapsamında ‘Kanola Tohumu’ Dağıtım Törenine katıldı.
Yozgat Tarım Fuarı 12. kez kapılarını açıldı
12’nci Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Valimiz Ziya Polat, il protokolü, çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile ziyarete açıldı. 183 firmanın ürünlerini tanıtacağı fuar, 11 Eylül'e kadar açık kalacak.
Beline sepet bağlayıp fındık topladı
Giresun Valisi Enver Ünlü ve diğer konukların katılımıyla, Giresun Belediyesi tarafından Teyyaredüzü Mahallesi Taflancık Mevkii’nde “Fındık Hasat Şenliği” gerçekleştirildi. Vali ve Belediye Başkanı bellerine sepet bağlayıp fındık topladı.
Amasya'da en iyi kiraz üreticilerine ödül
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışmasında ‘Amasya’nın En İyi Kirazını’ yetiştiren üreticilere ödüllerini verdi.