Arama
Arama Sonuçları
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Üniversiteli gençlere tablet ve kitap hediye etti
Üniversiteli gençlerle bir araya gelen Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, onlara tablet ve kitap hediye etti.
"Yoğun kar sebebiyle çığ riski altındayız"
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyardı. Vali Çiçek, "Yoğun kar sebebiyle çığ riski altındayız. Olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını önemle istirham ederim" dedi.
Karne hediyeleri bu sefer ayaklarına geldi
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Halıören Köyü’nde yaşayan Bülbülcü ailesinin 4 kızının karne hediyesi ayaklarına geldi. İlçedeki her vatandaşın taziyesine katılan Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Halıören Köyü’ndeki taziye ziyaretinin ardından hanelere de misafir olarak hemşehrilerinin dertlerine ortak oldu.
“Çok okuyun ve telefon alışkanlığınızı sınırlayın”
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, haftanın ilk ders gününde İlyas Küçüker İlkokulunu ziyaret etti. Vali Sarıibrahim, öğrencilerden kitap okumalarını ve tablet ve telefon gibi teknoloji bağımlılığına sebebiyet veren faktörlerden uzak durmalarını istedi.
Doğrudan demokrasiye dijital dönüş
Hukukçu Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, doğrudan demokrasiye dijital bir dönüş yapılacağını kaydetti. Bunun yerel yönetimlerden başlayacağına işaret eden Altıparmak, vatandaşın belediye kararlarına katılımının kolaylaşacağını belirtti.
100. yıl için 5 kilometre pedal çevirdiler
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla Konya'nın Kulu ilçesinde "Düden'e Pedallıyoruz" bisiklet etkinliği düzenlendi. 5 kilometre süren etkinliğe Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat da katıldı.
‘Hızır Erzincan’ ekipleri sahaya çıktı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, ‘Hızır Erzincan’ adıyla başlatılan proje ile vatandaşların taleplerini ilk ağızdan dinleyeceklerini belirterek, “Candan olmak, can suyu taşımak, cana yakın olmak için gönülden gönüle bir köprü kuruyoruz” dedi.
Evde eğitim gören Ceydanur’a tablet
Bilecik’in Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, Cumhuriyet Savcısı İlyas Öner ve İlçe Emniyet Müdür vekili İlhami Araali ile birlikte evde eğitim gören Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ceydanur Kaya’yı ziyaret etti.
Doğuştan engelli Cem’in yüzünü güldürdü
Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli Cem Koçak’ı ziyaret ederek, hediyelerle yüzünü güldürdü.
“Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını göstermeye çalışıyoruz”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, vatandaşların sorun, sıkıntı, şikâyet ve taleplerini dile getirdikleri “Halk Günü” toplantılarını sürdürüyor.
Yeni yılın ilk hediyesi Kaymakamlıktan
Konya’nın Bozkır ilçesinde ''Siz yeter ki öğrenmek isteyin, yeni yıl hediyeniz Kaymakamlığımızdan'' projesi hayata geçirildi.
Fırat’ın incisi Birecik’te, ‘Kelaynak ve Balcan Festivali’ başlıyor
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Kadir Duman, 23-24-25 Eylül 2022'de ikincisi düzenlenecek ‘Birecik Kelaynak ve Balcan Festivali’ tüm hemşehrilerini davet etti.
Engelli Arda’nın isteklerini yerine getirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, eşi Handan Sonel ile birlikte şehit, gazi ve engeli olan bireylerin ailelerine ziyaretlerde bulunarak hatırlarını sordu. Vali Sonel, 11 yaşındaki ağır engelli Arda Eğrek’in taleplerini yerine getirdi.
‘Çözümüm Kaymakamda, Aklım Sınavımda!’
Sivas Akıncılar Kaymakamı Tarık Safa Kahveci, ‘Çözümüm Kaymakamda, Aklım Sınavımda!’ ismiyle yeni bir proje başlattı. İlçede maddi durumu iyi olmayan ve sınavlara hazırlanan öğrencilere tablet veren ve evlerine internet bağlatan Kaymakam Kahveci, “Maddi imkansızlık öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasını engelleyemeyecek” dedi.
Çapa yapacak, bahçe sulayacak, kuzu güdecekler: Köyümde Üç Gün
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Yaz Gençlik Projeleri kapsamında yapılmakta olan ‘Köyümde Üç Gün’ etkinliğine katılacak farklı liselerden kırk gencin, belirlenen altı köye yolcu edildiği programa katıldı.
Kaymakam ablama mektubum var!
Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü ‘Kaymakam Ablama Mektubum Var’ projesi kapsamında köy okullarında okuyan 5 öğrenci, tabletlerini Kaymakam Hilal Kızılkaya'nın elinden aldı.
Öksüz ve yetimlerin düşleri, Havza'da ‘gülüş’e dönüştü
Samsun’un Havza ilçesinde öksüz ve yetimlerin, anne-babaları hayatta olsaydı isteyecekleri düşleri yerine getirildi.
‘Çocukların düşü Hozat’ın gülüşü’
Tunceli Hozat Kaymakamlığı, ‘Çocukların düşü Hozat’ın gülüşü’ projesi ile 'düş kutusuna' dileklerini atan çocukların düşlerini gerçekleştiriyor. Kaymakam Melih Aydoğan, “Devletimizin şefkatini ve merhametini hissettirmek ve çocuklarımızın yanında olduğumuz göstermek istiyoruz" diyor.