Arama
Arama Sonuçları
Sabah 05.00’te hal esnafıyla buluştu
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabah saat 05:00’te Batman Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksini ziyaret etti. Hal esnafıyla bir araya gelen Vali Canalp, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Bir çocuğun en büyük ihtiyacı; sevgi ve anlayıştır"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, devlet koruması altında kalan çocukların hazırladığı etkinliğe katıldı. Vali Çiftçi, "Bir çocuğun en büyük ihtiyacı; sevgi ve anlayıştır" dedi.
“Şehrin yöneticisinin kapısı da telefonu da feraseti de açık olacak”
10 Ocak İdareciler Günü kapsamında 81 ilin valisi, Külliyede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri oldu. Valiler Buluşması’nda 81 ilin valisine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet adına vazife yaptıkları şehirlere verdikleri hizmetler için valilere teşekkür etti. Erdoğan valilere, "Şehrin yöneticisinin günün 24 saati, yılın 365 günü kapısı da telefonu da gözü de feraseti de hep açık olacaktır. Aksi takdirde şehrinize ve orada yaşayan insanlara hak ettiği hizmetleri veremezsiniz” diye seslendi.
Kaymakam kendine ‘sitem’ şiiri yazdı!
Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Şair Bahaddin Paslı’nın ölmeden önce yanına gidemediği için yaşadığı üzüntüyü, şairin ağzından kendine yazdığı ‘Sitem’ şiirine döktü.
İskenderun’da yaraları sarıyor
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devlet ve milletin el ele vermesiyle yaralar hızla sarılıyor. İskenderun Koordinatör Valisi olarak bölgedeki görevine 16. günde de devam eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için büyük çaba harcıyor.
Depremin yaraları tarım sektöründe de sarılıyor
Deprem bölgesinde yetiştirilmesi zorlaşan ürünlerin bir kısmının, Afyonkarahisar Valiliği destekleriyle Afyonkarahisarlı çiftçiler tarafından üretilmesi planlanıyor.
Depremzedelere rehber öğretmenlerden psikolojik destek
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, koordinatör olarak görevli bulunduğu ve depremin yaralarının devlet-millet dayanışmasıyla sarılmaya devam edildiği Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine Samsun’dan gönüllü olarak gelen ve depremzede öğrenciler ile vatandaşlara psikolojik destekte bulunmak üzere çalışmalar yürüten 35 rehber öğretmenle bir araya geldi.
Görme ve bedensel engelli öğrenciye telafi kahvaltısı
Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlediği kahvaltıya davet edilmesi unutulan görme ve bedensel engelli öğrenciye ‘telafi kahvaltısı’ ısmarladı.
Kurumsal sosyal medya hesapları nasıl kullanılmalı?
Miahaber Hukuk Danışmanı Av. Cüneyd Altıparmak, kamunun sosyal medya kurallarına ilişkin kaleme aldığı yazıda, “Kamu kurumlarının ve personelin sosyal medya kullanımına dair bir mevzuat yok. Hal böyle olunca kurum hesapları amirinin "keyfine" göre yönetiliyor. Kişisel hesapları ise kurum hesabı gibi oluyor. Çeki düzen gelmeli!” dedi.
Vatandaş meraya arpa ekince hasadı kaymakamlık yaptı
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde devlete ait meraya arpa eken vatandaşı, amcaları Kaymakamlığa şikayet etti. Kan akmaması için devreye Kaymakam Coşkun Doğan girdi. Arpa kaymakamlık tarafından hasat edilerek emanete alındı. Gelirinin ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanıyor.
Vali heyelan bölgesine kepçeyle geçti
Erzurum'da HES'in su borusu patladı, heyelan ve su taşkınlar yaşanırken 3 kişi yaralandı. İkiye ayrılan yolun karşısına geçmek için iş makinesinin kepçesine binen Vali Memiş, olay anından itibaren devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirtti.
Vali'den evi yanan vatandaşa: Gözlerinin yaşına kıyamayız
Heyelan bölgesinde inceleme yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Biz devletimizin sıcaklığını ve şefkatini her ortamda yöre halkımıza zaten vermeye çalışıyoruz. Hiç merak etmesinler. Biz onların böyle gözlerinin yaşına kıyamayız. Telafi edeceğiz" dedi.