“En fakirler en lüks yerde yaşayacak”;

“En fakirler en lüks yerde yaşayacak”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in, ‘Yerinde İletişim Yerinde Çözüm’ mottosuyla başlattığı mahalle buluşmalarının 13’ncüsü Yeşiltepe mahallesinde gerçekleşti....


Yeşiltepe mahallesi taziye evinde gerçekleşen mahalle buluşmasına belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, mahalle sakinleri ile Mahalle Muhtarı Ebedin Türkan hazır bulundu. Altyapı, üstyapı, kültür ve sanat, park, sağlık, güvenlik, eğitim, ulaşım, sosyal yardım konularının ele alındığı programda, tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Resim

UZUN VADEDE EV OLMA SAHİBİ PROJESİ

Yeşiltepe mahalle buluşmasında mahalle sakini bir kadının, “Biz ne zaman ev sahibi olacağız?” sorusu üzerine Vali Canalp, “Cumhurbaşkanımız TOKİ aracılığıyla bir proje başlattı. TOKİ sosyal konut projesi. Uzun vadede düşük ödeme koşuluyla ev sahibi olma projesi. Bunun bir benzerini Batman Belediyesi olarak biz yapacağız. İstiklal Parkı’nın karşısında çok kıymetli 45 dönümlük bir alan var. Belediye olarak kendi payımıza düşen ne kadar daire varsa, bu dairelerin tamamını Batman’ın en yoksul vatandaşlarımıza noter huzurunda vermeyi planlıyoruz. Burası bir nevi Batman’ın Çankaya’sı olacak. Civarında belki lüks oteller de inşa edilecek. Biz, Batman’ın en güzel yerini, Batman’ın en yoksul kesiminin mekanı yapacağız. Yani kısaca proje şu, en fakirler, en lüks muhitte yaşayacak” diye kaydetti.

Resim

PERSONEL ALIMI HAKKANİYETLE YAPILACAK

Belediye olarak işlerin aksatılmadan sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için 200 yeni personele ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Canalp, “200 yeni temizlik personelini birincisi kaliteli temizlik hizmeti sunmak, ikincisi de her yıl en az 20 yeni park yaptığımızdan parkların temizliği, bakımı ve yeşilliğin korunması içindir. Personel alımı için bana kimse torpil için gelmiyor çünkü tavrımız nettir. 5.960 müracaat arasından alacağımız 200 kişilik personel alımı noter huzurunda yapılacaktır. Personel alımında kesinlikle torpil falan olmaz. Kim mülakatta, bedenen mülakatı düzgün bir şekilde geçebiliyor ve ikinci noter çekiminde de kurada yer almışsa bundan sonra o kişi bizim çalışma arkadaşımız olacaktır” şeklinde konuştu.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum