Arama
Arama Sonuçları
Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı
53 etkinlik, 1 milyon bardak çay ile Başkent’in dört bir yanı buram buram Rize kokmaya başladı! Başkente iz, gönüllerde Rize bırakacak tanıtım günleri coşkuyla başladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara'da yaşayan herkesi Rize günlerine davet etti.
İstiridye mantarı hasadı yaptı
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Sütlüce köyünde İstiridye Mantarı hasadı yaptı. Vali Arslan, üreticilere desteklerinin süreceğini söyledi.
Köy sakinleriyle defne topladı
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Topluca Köyü’nde defne hasadına katıldı. 4 binin üzerinde vatandaşın geçimini defneden sağladığını belirten Vali Arslan, köy sakinleriyle defne yaprağı topladı.
Kafesten balık yakaladı
Kültür balıkçılığı yapılan Torul barajında balıklara yem veren ve kafelerden kepçe ile balık hasadı yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, ildeki balık üretimini artıracaklarını söyledi.
Cennet meyvesi topladı
Adıyaman Valisi Osman Varol, Gölbaşı ilçesinin tarımı başta olmak üzere sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkı sağlayan hurma hasadına katılarak, hasadın hayırlı ve bereketli geçmesini diledi.
Köylülerle Nebi Dede Çorbası yaptı
Bursa Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Hamamlıkızık Köyü’nde kestane hasadı zamanı her hanenin evinden getirdiği malzemelerle büyük kazanlar kurularak pişirilen Nebi Dede Çorbası’nın yapımına katılarak, bu güzel geleneğin yaşatılmasını diledi.
Üreticilerle fındık topladı
Ordu Valisi Muammer Erol, Gölköy ilçesinin Damarlı mahallesinde fındık hasadını sürdüren Zeki Çelenk isimli fındık üreticisini bahçesinde ziyaret ederek, kolaylık ve mahsulünün bereketli olması dileğinde bulundu.
Yüzde 15 rekolte düşüklüğü var
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Köprübaşı Ömerefendi Köyü’nde vatandaşlarla buluşup fındık hasadı yaptı. Vali Aslan, tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 85’ni kapsayan ve tarım sektöründe ana ürün olan fındıkta bu yıl yüzde 15’lik bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyledi.
Arılı Kovan Destek Projesi’nde ilk hasat
Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesinde Arılı Kovan Destek Projesinde ilk hasat yapıldı.
Bir avuç mutluluk, boz fıstık
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, Antep fıstığının ilk mahsulü olan boz fıstık hasadına katılarak, “Bir avuç mutluluk, boz fıstık” dedi.
Biçerdöverin direksiyonuna geçti
Hatay Kumlu Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, buğday tarlalarında biçerdöverin direksiyonuna geçerek yılın ilk buğday hasadını gerçekleştirdi.
Arpa hasadı zamanı!
Binlerce yıldır insanların gözbebeği olan, bereketiyle geçmişten bugüne insanları ihya eden Şanlıurfa’nın topraklarında arpa hasadı zamanı geldi.
Traktörle mercimek hasadı yaptı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Çekçek Köyü’ndeki bir vatandaşın tarlasında mercimek hasadına eşlik etti.
Sarımsak hasadı
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, çiftçilerin sarımsak hasadına katılarak, “Çiftçilerimizin ürünü bol, hasadı ve kazancı bereketli olsun” dedi.
Aşçılık öğrencileriyle yemek yaptı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, tarihi ve doğal güzellikleri ile meşhur olan Halfeti'de bir dizi inceleme ve temasta bulundu.
Halkın yoğun kullandığı alanlara mesire alanı yapılacak
Köyleri ziyaret ederek çalışmaları inceleyen Mardin Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, halkın yoğun olarak kullandığı her yerde güzel çalışmalar ve mesire alanları yapılacağını söyledi.
Anadolu’nun en büyük ceviz bahçesinde ilk hasat
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İmranlı’nın Ardıçalan köyünde bin 500 dekar alan üzerine kurulan Anadolu’nun en büyük ceviz bahçesindeki ilk hasada katıldı.
Üzümüyle ünlü Gercüş’te bağ bozumu festivali
Batman Valiliği himayesinde Gercüş kaymakamlığı koordinesinde, Batman Belediyesi, Gercüş Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Gercüş’te Bağ Bozumu Festivali düzenlendi.
Fırında patatesli ekmek pişirdi
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ilçe ziyaretleri kapsamında Şuhut ilçesindeydi. İlçede temaslarda bulunan Vali Yiğitbaşı, köy ziyaretlerinde de vatandaşlarla bir araya geldi.
Vatandaş meraya arpa ekince hasadı kaymakamlık yaptı
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde devlete ait meraya arpa eken vatandaşı, amcaları Kaymakamlığa şikayet etti. Kan akmaması için devreye Kaymakam Coşkun Doğan girdi. Arpa kaymakamlık tarafından hasat edilerek emanete alındı. Gelirinin ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanıyor.
Köydeki anaokulunda 16 öğrenci okuyacak
Karaman Başyayla Kaymakamı Seda Gür, Üzümlü Köyü’nde 16 öğrenciye eğitim hizmeti sağlayacak anaokulunun açılışına katıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Gür, anaokulunun öğrencilere ve köy halkına hayırlı olmasını diledi.
En büyük fıstık bahçesi Halfeti'de fıstık topladı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan ve Belediye Başkanı Şeref Albayrak ile fıstık hasat şenliğine katıldı. Vali Ayhan, “Hasadımız bol ve bereketli olsun” dedi.
Kaymakam Kayabaşı kavşaklara süs bitkisi dikti
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İpek Yolu’nda bulunan kavşaklara süs bitkileri dikti.
Bu festival ayağınızı yerden kesecek
Dut’uyla ünlü Tut’ta ‘Bu festival ayağınızı yerden kesecek' sloganıyla düzenlenen Yamaç Paraşütü Festivali'nde adrenalin, heyecan ve eğlence bir aradaydı.
Edirne mora büründü, Lavanta Günleri başladı
Vali H. Kürşat Kırbıyık, mor renge bürünen Edirne’de eline aldığı makasla lavantaları kesip sepete toplayarak lavanta hasadını başlattı.