Erfelek’te kestane zamanı;

Erfelek’te kestane zamanı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Erfelek Kestane Festivali’nin açılışına katılan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Herkesi, tadı dillere destan, demli bir çayın yanında keyifli bir ikram, her bir kozağında yöre insanımızın emeği, alın teri ve sevgisi bulunan Erfelek Kestanesi’ni tatmaya davet ediyorum” dedi....

Resim

FESTİVAL AÇILIŞI

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, eşi Reva Beray Özarslan, Erfelek Kaymakamı Sercan Yıldız, İl Protokolü Üyeleri ve eşleri, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Dernek Yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla Musa Can Meydanı’nda bu yıl ikincisi düzenlenen Erfelek Kestane Festivali’nin açılışına katıldı.

Resim

TADI DİLLERE DESTAN

Festivalin açılış konuşmasını yapan Vali Özarslan, Erfelek Kestanesinin tanıtılması, korunması ve geliştirilmesi amacıyla festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri ve Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun’u tebrik etti. Vali Özarslan, “Tadı dillere destan, demli bir çayın yanında keyifli bir ikram, her bir kozağında yöre insanımızın emeği, alın teri ve sevgisi bulunan Erfelek Kestanesi’nin tanıtımın yapıldığı festivalin Sinop’a ve Erfelek ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Özarslan, yöresel lezzetlerin, el emeği ürünlerin sergilendiği standları gezerek, stand sahipleri ile bir süre sohbet etti. Özarslan, yöresel ürünlerin tanıtılmasında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür etti.

Resim

VATANDAŞLARA KESTANE FİDANI DAĞITTI

Vali Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan, festival kapsamında vatandaşlara gal arısına dayanıklı kestane fidanı da dağıttı.

Erfelek Kestanesi’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için bilimsel mücadelenin önemini vurgulayan Özarslan, Erfelek Belediyesi ve İnesökü Köyü Muhtarı Nihat Günay’ın girişimleriyle, gal arısına dayanıklı fidan projesini gerçekleştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde görevli Akademisyen Prof. Dr. Ümit Serdar’dan bilgiler aldı. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum