Eruh’ta halk buluşması;

Eruh’ta halk buluşması

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, ilçe ziyaretleri kapsamında Eruh’u ziyaret ederek, halk ve muhtarlarla buluştu. Vali Kızılkaya, Kaymakam İbrahim Engin Şenay’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı....

Resim

KAYMAKAMLIĞA ZİYARET

Eruh Kaymakamlığı ve Eruh Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Kızılkaya, ilçede yürütülen kamu hizmetleri, yatırımlar, projeler ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında İlçe Kaymakamı İbrahim Engin Şenay'dan bilgi aldı.

Resim

MUHTARLARLA TANIŞTI

Eruh/merkez ve ilçeye bağlı Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla 'İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda bir araya gelen Vali Kızılkaya, Mutasavvıf ve Halk Şairi Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işin kolayın tutalım, Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” sözü ile Muhtarları selamlayarak, kendileri ile tanıştı.

Muhtarlara tek tek söz veren Vali Kızılkaya, muhtarların sorun, talep ve beklentilerini dinleyerek, talepleri yetkililere not aldırdı.

Resim

HALKLA BULUŞTU

Vali Kemal Kızılkaya, Eruh'ta esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, sorun, talep ve beklentilerini dinledi.

Vatandaşlarla hasbihal eden Vali Kızılkaya, esnaflara bol ve bereketli kazançlar diledi.

Resim

ŞAL-ŞEPİK DOKUMA ATÖLYESİ

Vali Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, Eruh Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ‘Yöresel Şal-Şepik Dokuma Atölyesini de ziyaret etti.

Atölye çalışmaları ile ilgili bilgi alan Vali Kızılkaya, atölyeyi gezerek, burada üretilen ürünleri inceledi. Atölye çalışanlarıyla sohbet eden Vali Kızılkaya, Mezopotamya’da dokunan ilk tarihi kumaşlardan bir olan 'Şal-Şepik Kumaşının atölyede el emeği ve büyük bir ustalık ve maharetle üretildiğini belirtti

Kızılkaya, “Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yeniden yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla atölyemize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum