Meşalelerle Toros dağlarındaki Yörük çadırlarına yürüdüler;

Meşalelerle Toros dağlarındaki Yörük çadırlarına yürüdüler

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, emniyet, jandarma, sağlık personelleri ile öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik bir heyet ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yörük çadırlarını ziyaret etti....


1200 RAKIMDA YÖRÜK ÇADIRLARINA MİSAFİR OLDULAR

Vali Pehlivan, beraberindeki heyet eşliğinde, Gençlik Marşını söyleyerek, ellerinde meşale ve bayraklarla Toroslar İlçesi Gözne Mahallesinde 1.200 metre rakımda bulunan Yörük vatandaşları kaldıkları çadırlarına misafir oldu.

Vali Pehlivan, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Toros dağlarının eteğinde 1200 rakım yükseklikte Yörük kardeşlerimizin çadırlarındayız. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ediyoruz. Bu hafta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı, bütün yurtta olduğu gibi Mersin İlimizde de coşkuyla kutlayacağız. Bu yıl 100. yıl olması hasebiyle ayrı bir anlam ve önem arz ediyor” dedi.


Atatürk’ün Toros dağlarındaki Yörük çadırı ile ilgili sözlerini hatırlatan Vali Pehlivan şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 100 yıl önce, Kurtuluş Savaşı yılları sırasında söylediği bir söz var. Diyor ki, “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” Aradan geçen 100 yıl sonra bu sözü Yörük çadırlarının olduğu bu noktada tekrar hatırlıyoruz, söylüyoruz ve görüyoruz ki Yörük kardeşlerimizin çadırlarının dumanı tütüyor.”

Resim

YÖRÜK ÇADIRLARINDA OCAKLAR TÜTÜYOR

Vali Pehlivan, “Yurdumuzun her bir noktasında bu ocaklar tütüyor ve çok şükür bu ocaklarımızda evlatlarımız yetişiyor. Yetişen bu evlatlarımız ecdadından aldığı güçle ülkemizi yeni yüzyıllara hazırlıyor. Biz gücümüzü şanlı tarihimizden, milli ve manevi değerlerimizden, aziz Şehitlerimizden, aziz gazilerimizden ve bu necip milletin her bir ferdi olarak birbirimizden alarak kenetleniyoruz. Tarih boyunca bunu başardık ve türlü çeşit zorlukların üstesinden gelmeyi bildik. Güçlü olduk, güçlü kaldık. Bundan sonra da daha da güçlenmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum