Depremde kaybettiği çocukları ve eşinin adını yaptıracağı okulda yaşatacak;

Depremde kaybettiği çocukları ve eşinin adını yaptıracağı okulda yaşatacak

Hayırsever Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 6 Şubat depreminde 10 gün enkaz başında bekledikten sonra kaybettiği ikiz çocukları Zeynep ve Deniz ile eşi Cavide Şahutoğlu’nun adını yaptıracağı ortaokulda yaşatacak....

Resim

ACILARIMIZI UNUTMADAN ÇABA SARFETMELİYİZ

Hatay Valiliğinde İskenderun Pirireis Mahallesindeki Şükrü Kanatlı ilköğretim okulunda 12 derslikli ortaokul binası yapımıyla ilgili protokol töreni düzenlendi. Protokole Vali Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, hayırsever Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İl ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Tüm acılara rağmen insan hayatının devam ettiğine işaret eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Hayattaysan, sağ kaldıysan, bu dünyaya ayakbastıysan, basmaya devam ediyorsan, hayatımızda artık normal, hayata döndürmek için çaba sarf etmeliyiz. Acılarımız var, onları unutmuyoruz, fakat tabii ki acılarımızla beraber. Acılarımız bazen güzel şeylere de vesile oluyor, sizler de kaymakam arkadaşımızla konuşmuşsunuz, ailenizin ismini yaşatılması yönünde bir hayırseverlik yapma niyetiniz olmuş, biz öncelikli olarak bu niyetinizden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yapmış olduğunuz hayır, bundan sonraki insanlarımıza şu anda yaşayan çocuklarımıza, gençlerimize, katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Resim

OKUL BİRİNCİSİ, ÇOK İYİ SPORCULARDI

Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu da, “Hatay’ımız açısından özellikle deprem ötesinde bir kıyametti! Burada canlarımızı yitirdik. Canlarımızın dışında biz psikolojimizi yitirdik. Yaşama tutkumuza dair olan tüm değerlerimizi ciddi manada yitirdik ama şunu da gördük, bu toplum, bu millet gerçekten yüce bir millet, böylesi sıkıntılı bir süreci belki de dünya tarihinin en büyük depremine tanıklık ettik” ifadelerini kullandı.

Şahutoğlu, “Benim eşim eğitimciydi, idealist bir eğitimciydi. Çocuklarım çok başarılı öğrencilerdi, okul birincisiydiler, aynı zamanda çok iyi sporculardı, milli takım kampına davet edilme noktasında yelken sporunda Türkiye şampiyonlukları olan çocuklardı. Zeynep Deniz ve Cavide’nin isimlerini yaşatma adına İskenderun'da gerçekten ciddi manada ihtiyaç duyulan bir bölgede daha önce yıkımı gerçekleşmiş bir okulun yeniden, çok modern bir tarzda inşası yeni bir okul yaptırma niyetimizi Sayın kaymakamımızla paylaştık” diye konuştu.

İSKENDERUN ADINA TEŞEKKÜRLER

Kaymakam Demiryürek ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlk gün geldiler, üç ay süreyle binlerce kişilik yemek çıkardılar, ilk konteyner kentlerden birini kurdular. Sayın Valimizin başkanlığında imzalanan protokol ile İskenderun’da bir okul yapmayı taahhüt ettiler. Sn. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, sevgili eşi ve kıymetli yavrularını yaşadığımız büyük felakette kaybetmişti. Sayın Hocamız merhum aile bireylerinin adını yaptıracağı bir okulda yaşatmayı arzu etti. Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu okulunun protokolünü Sayın Valimizin başkanlığında imzaladık. Sevgili Şahutoğlu ailesinin merhum fertlerinin her birine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum, mekanları Cennet olsun. Sn. Dr. Yılmaz Şahutoğlu’na da nice çocuğumuzun yetişmesine vesile olacak bir eğitim kurumunun yapımını üstlenmesi vesilesiyle İskenderun adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum