Hakkarili öğrenciler Çanakkale ve İstanbul’u gezdi;

Hakkarili öğrenciler Çanakkale ve İstanbul’u gezdi

Hakkari Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamındaki resim sergisinin açılışını yapmak üzere gittiği Hakkari Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan tüm lise son sınıf öğrencilerine, İstanbul ve Çanakkale gezisi sözü vermişti. 12 Kasım 2023 tarihinde İstanbul ve Çanakkale gezisine çıkan bu öğrenciler, 17 Kasım 2023 itibariyle Hakkari’ye döndü....

Resim

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE YOL GÖSTERECEK

Vali Çelik, gelecek planları yapan gençlere, üniversite tercihlerinde yol haritası olacak bir gezi hediye etmekten mutluluk duyduğunu, amaçlarının gençlere moral kazandırmak ve büyük şehirlerdeki gözde üniversiteleri ziyaret ettirerek motivasyonlarını artırmak olduğunu belirtti.

Vali Çelik: "Öğrenciler, bu geziyle kendi alanlarında en iyi olan üniversiteler hakkında bilgi sahibi oldular. Hakkari il ve ilçelerinde ikamet eden ve şehir dışına hiç çıkmayan öğrencilerimizin bu tür gezilere katılmalarını sağlayarak yeni ufuklar kazanmalarını çok önemsiyorum. Güzel Sanatlar Lisesi son sınıfında okuyan 35 öğrencimizi, 1 yönetici ve 4 öğretmen eşliğinde, uçakla yollayarak İstanbul ve Çanakkale'de konaklamalarını sağladık. Çocuklarımız, oralarda güzel anılar edindiler. İnanıyorum ki bu anılar, yavrularımızın hayatında özel bir yer tutacak. Sıklıkla belirtiyor ve altını çiziyorum, en nitelikli alanımız ve uğraşımız eğitim. Çünkü eğitim insandan başlayarak toplumu ve geleceği şekillendiren en önemli ve bu anlamda asla ihmal edilmemesi gereken bir alan. Ayrıca, insanın hem kimliğini hem de kişiliğini şekillendiren sevgili öğretmenlerimiz, unutulmayan kahramanlardır" dedi.

Resim

VALİ ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Geziye katılan lise son sınıf öğrencilerinden Melisa Elmas, "Topkapı, Ayasofya, Sultanahmet ve Yerebatan Sarnıcı, boğaz turu, Çanakkale'de Truva Antik Kenti, Çanakkale Şehitliği ile Gelibolu Yarımadası'nı gezdik. Bize bu imkanı sunan Valimiz Ali Çelik'e ve İl Müdürümüz Nurettin Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

Resim

"DÖNÜM NOKTASI OLACAK BİR GEZİ OLDU"

Bir diğer Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Saniye Ekici ise, "Gelecekte kaderimi etkileyecek kararlar için dönüm noktası diyeceğim bir gezi oldu. Bu gezinin düşünülmesi bile bize değer verildiğini hissettirdi." dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum