Senirkent’te doğalgaz sevinci;

Senirkent’te doğalgaz sevinci

Senirkent ilçesinin doğalgaza kavuşması dolayısıyla düzenlenen törende arz meşalesini yakan Isparta Valisi Aydın Baruş, “Bizim bugün yaşadığımız heyecan 1940’lardaki dedelerimizin elektrik geldiği zaman yaşadığı heyecana benziyor” dedi....

Resim

BİR İLÇE DAHA DOĞALGAZA KAVUŞTU

Geçtiğimiz yıllardan başlayarak artarak devam eden Isparta’nın ilçelerine doğalgaz ulaştırılma çalışmaları, hızla devam ediyor. Son olarak Senirkent ilçesi de doğalgaza kavuşarak kış mevsimine konforlu bir şekilde girecek.

Senirkent ilçesinin doğalgaza kavuşması dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Av. Osman Zabun, Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli, Senirkent Kaymakamı Hakan Başoğlu, Uluborlu Kaymakamı Ali Kantilav, TOROSGAZ Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı ve vatandaşlar katıldı.


“ARTIK KİR, PAS, TOZ YOK”

Vatandaşların doğalgaz sevincine ortak olan protokol konukları, doğalgaz çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederek doğalgazın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmasında Senirkent için tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Vali Baruş, “İnsanlık için en temel altyapı hizmetleri biliyorsunuz; yol, su ve elektrik, bugün de artık doğalgaz. Senirkent’e elektrik ne zaman gelmiş? 1940’lı yıllarda, bakın aslında bizim bugün yaşadığımız heyecan 1940’lardaki atalarımızın, dedelerimizin elektrik geldiği zaman yaşadığı heyecana benziyor. Bunu hiç unutmayalım. Yani bu hizmetin ne kadar değerli ve büyük olduğunu anlamak için söylüyorum” dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR NİMET”

Vali Baruş, “Düşünün, bundan 20, 30 yıl önce Senirkent’e doğalgaz gelecek, vatandaşımız hiçbir zahmet çekmeden ocağını yakabilecek deselerdi, siz inanır mıydınız? Zordur yani inanması çok zor gelirdi. Çünkü bundan 20 yıl önce Türkiye’nin birçok il merkezinde dahi doğalgaz yoktu. Bugün çok şükür Senirkent ve diğer ilçelerimize gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımızın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın ve tabii ki Torosgaz şirketimizin katkılarıyla ve buna vesile olan milletvekillerimizin, belediye başkanımızın katkısıyla birlikte bu nimete kavuştuk. Çok büyük bir nimet. Bunu kullanırken farkına varacaksınız. Artık kir, pas, toz yok” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edilmesiyle Vali Baruş ve protokol üyeleri Torosgaz tarafından hazırlanan arz meşalesini yaktı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum