Umre ödüllü kitap okuma yarışması;

Umre ödüllü kitap okuma yarışması

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek Ödüllü Kitap Okuma Yarışması için imzalar atıldı. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenecek yarışma neticesinde dereceye girenler, umreye gönderilecek....

Resim

162 ÖĞRENCİ UMREYE GÖTÜRÜLECEK

Şahinbey Belediyesi 2017 yılında başlattığı proje kapsamında bu yıl 162 öğrenciyi umreye gönderecek. Belediye böylece 5 yılda 933 öğrenciyi umreye göndermiş olacak.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü en fazla kitap okuyan 162 öğrencinin umreye götürülmesi için protokol imzaladı. Proje kapsamında lise 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri, Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılacak kitap üzerinden sınava tabi tutulacak. Düzenlenen sınav sonrasında her okulun 1’ncisi, 2’ncisi ve 3’üncüsü umreye gitmeye hak kazanacak.

Vali Kemal Çeber, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Şahinbey İlçe Millî Eğitim Müdürü Cemal Gülistan ve Şahinbey İlçe Müftüsü Mehmet Arslaner arasında imzalanan protokol ile Şahinbey ilçesindeki lise öğrencinin katılacağı ödüllü kitap okuma yarışması sonucunda dereceye giren 162 öğrenci Şahinbey Belediyesi tarafından umreye gönderilecek.

Resim

YAPILABİLECEK EN GÜZEL PROJE

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yapılabilecek en güzel proje olduğunu ifade ederek, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun aklettiği ve uygulayıp geleneksel hale getirdiği çok anlamlı bir proje. Başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yapılabilecek en güzel yarışma ve verilebilecek en güzel ödül. Gençlere örnek olma anlamında çok önemli bir proje” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da gençleri okumaya teşvik etmek için 15.500.000 adet kitap dağıttıklarını belirterek, “Dinimizin ilk emri ‘Oku’. Gençlerimizi sürekli okumaya teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum