Gebe ineklere buzağı aşısı;

Gebe ineklere buzağı aşısı

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün "Korunan Buzağılar ile Verimli İşletmeler" projesi kapsamında gebe ineklere yapılan aşılama çalışmalarını yerinde takip etti....


BUZAĞI ÖLÜMLERİNE ÖNLEM

Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından büyükbaş damızlık hayvancılık işletmelerinde sürdürülebilirliğin sağlanması ve işletmeler için ana gelir kaynaklarından olan yeni doğan buzağıların ölümlerini önlemek için, il genelinde "Korunan Buzağılar ile Verimli İşletmeler" projesini uygulamaya koydu.

Proje kapsamında ilk olarak Yukarıpelitözü köyünde bulunan Şahin Çilali’ye ait işletmede yapılan aşılama uygulamasına katılan Vali M. Fırat Taşolar, proje ile ilgili Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün’den bilgi aldı.


YETİŞTİRİCİLERE DESTEK

Uygulanacak proje ile il yetiştiricilerine sosyoekonomik olarak katkılar sağlanması ve refah seviyesinin arttırılması hedefleniyor. Proje ile ayrıca Çankırı hayvancılığına katma değer katılması ve buzağı ölüm oranının azaltılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında doğumuna 5-7 hafta kalan gebe ineklere 21 gün arayla 2 doz olmak üzere Rota-Corona-E.coli enfeksiyonlarından koruma amaçlı aşılama uygulaması yapılarak, buzağıların göbek enfeksiyonlarından koruma amaçlı antiseptik dağıtımı yapılıyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum