“Osmaniye’mize ne katarsak, beni mutlu eder”;

“Osmaniye’mize ne katarsak, beni mutlu eder”

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, gazetecilerle bir araya geldi. Vali Yılmaz, 1852 konutun teslim aşamasında olduğunu, 3875 konutun ise yapımının hızla devam ettiğini söyledi....

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi. Beymail Kafe'de düzenlenen programa Vali Yılmaz'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Hakan Yavuz Erdoğan ve Aziz Onur Aydın, Gazeteci Cemiyetleri Başkanları ve basın mensupları katıldı.

Resim

DEVLETİMİZİ YANIMIZDA GÖRDÜK

Programda konuşan Vali Yılmaz, önce pandemi ile mücadele edilidğini ardından ise deprem yaşandığını hatırlatarak, “500 yılda bir olabilecek bir deprem yaşadık, hepimiz sarsıldık. 1010 vatandaşımızı depremde kaybettik. Ama şunu söyleyebilirim, biz devletimizi yanımızda gördük, Devletimizden her türlü alınması gereken katkıyı alıyoruz, hiçbir sıkıntı yok” dedi.

2023 yılının depremin yaralarını sarmak ve depremden etkilenen vatandaşları sıcak yuvalarına kavuşturmak için mücadele ile geçtiğini anlatan Vali Yılmaz, “Şu anda konteyner kentimizin, altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, her türlü imkanıyla Türkiye'nin en iyi Konteyner Kenti olduğunu düşünüyorum. Osmaniye'mize, Osmaniyeli hemşehrilerimize minnettarım. Ne kadar gurur duysam azdır. En zor zamanlarımızda sizler hep yanımızda oldunuz" diye konuştu. 

1852 KONUT TESLİM AŞAMASINDA

Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında, "Şu anda 1852 konut teslim aşamasında, teslim edilecek, bunlar İl Merkezi ve İlçe merkezlerinde. 124 de kırsalda köylerimizde teslim edilecek. 3875 konutun yapımı hızla devam ediyor" dedi.

İlde yürütülen diğer projelerden de söz eden Vali Yılmaz, şöyle devam etti: "Karaçay çok güzel oldu. Vatandaşlarımızın gelip rahat nefes alabilecekleri, aileleri ile oturabilecekleri güzel bir alan oldu. Özellikle yaz mevsiminde burasının dolup taşacağına inanıyorum. Osmaniye'mizin giriş çıkışı hususunda çok büyük bir mücadele verdik. Sakızgediği'nden çift şerit halinde karayolları çalışmasını bitirmek üzere. 2.5 kilometrelik bir kısım var yapılacak. Orayı da tamamladığımızda doğu, güneydoğuya gidecek araçlar çok rahat giriş çıkış yapabilecek. Otobandan giriş yolunun yakın bir mevkiinde olursa orada bütün yöresel ürünlerimizin satıldığı, konaklanabilecek bir otel, güzel bir proje ile Osmaniye'mize değer katacağını düşünüyorum. Yani buradan uzun yol giden insanlarımız orada kalıp, alışveriş yapıp devam edebilirler."

Resim

Eğitim konusunda yapılan çalışmalardan da söz eden Vali Yılmaz, "Türkiye'de 16. sıradayız üniversite giriş sınavında. Çevremizdeki büyük illerden çok öndeyiz. Daha ileriye götürme gayretindeyiz" dedi. İlin ve köylerin yollarının ve altyapılarının gelişmesi hususunda gayret gösterdiklerini de belirten Vali Yılmaz, "Osmaniye'mize ne katarsak bu beni gerçekten mutlu eder" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum