Van’ın geleceği kongrede masaya yatırılıyor;

Van’ın geleceği kongrede masaya yatırılıyor

İki gün sürecek ‘Uluslararası Vizyon Van Kongresi’ başladı. Kongrede Van’ın geleceğinin masaya yatırılacağını belirten Vali Ozan Balcı, “Van’ın ufku açık. Bugüne kadar çok güzel işler yapıldı, yapılıyor. Bizden sonra da yapılacak” dedi....

Resim

VİZYON VAN KONGRESİ BAŞLADI

Van Valisi Ozan Balcı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Vizyon Van Kongresinin açılışına katıldı.

Cengiz Andiç Kültür Merkezindeki açılışta konuşan Vali Ozan Balcı, Van’ın imarı, inşası ve ihyası için birçok projenin hayata geçirildiğini belirterek projeler hakkında bilgi verdi.

Van'ı gelecek kuşaklara hazırlamak için büyük bir çaba gösterdiklerini vurgulayan Vali Balcı, “Bu anlamda kentin geleceğinin masaya yatırılacağı kongre çok önemli. Biz, yaptığımız çalışmalarla bugünkü nesillerin işlerini kolaylaştıracak ve gelecek nesillere iyi bir şehir bırakacağız. Yönetimimiz, iş dünyamız, üniversitemiz, bürokratlarımız, basınımız ve Vanlı hemşerilerimizin hayır duaları ile işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz” dedi.

Resim

VAN’IN UFKU AÇIK

Vali Balcı, şöyle devam etti: “Van'ın ufkunun açık olduğunu düşünüyorum. Van'da eğitimden sağlık yatırımlarına, spordan tarım ve hayvancılığa, kültürden alt ve üst yapı yatırımlarına kadar insana ve yaşama dokunan çok güzel işler yapıldı, yapılıyor. Bizden sonra da bu çalışmalar devam edecek. Bu kongreye katkı sağlayacak hocalarımıza, katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kongrenin memleketimize, milletimize, Van'ın geleceğine hayırlı olmasını diliyorum."

Resim

İl protokolünün katıldığı programda Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. Hamdullah Şevli, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Eski Milli Eğitim Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı Hüseyin Çelik ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas’ın da konuşma yaptığı kongre iki gün sürecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum