“En büyük hedefimiz şehrimizin huzur ve mutluluğunu devam ettirmek”;

“En büyük hedefimiz şehrimizin huzur ve mutluluğunu devam ettirmek”

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kentin 2023 yılı asayiş ve trafik raporunu açıkladı. Açıklanan raporda en dikkat çekici konular ise aranan şahısların yakalanmasındaki artış oranıyla, uyuşturucuya bağlı ölüm olayının gerçekleşmemesi oldu....


Vali Aygöl, Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ve İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı ile yaptığı Güvenlik ve Asayiş Toplantısının ardından bir basın açıklaması yaptı. Bilecik’in huzurun, mutluluğun ve sakinliğin şehri olduğunu ifade eden Vali Aygöl, “En büyük hedefimiz bu şehrin huzurunu ve mutluluğunu devam ettirmek olacaktır. Türkiye'nin huzuru Bilecik’in huzuru diyoruz” ifadelerini kullandı.

ASAYİŞ OLAYLARI YÜZDE 10 AZALDI

2023 yılında Bilecik’te 9 bin 106 asayiş olayının meydana geldiğini belirten Vali Aygöl, “Asayiş olaylarında önceki yıla göre yüzde 10’luk bir azalma görülmektedir. 9 bin 106 asayiş olayının üçte birini, iş kazaları oluşturmaktadır. Bu çerçevede 439 bin 180 kişi ve bin 593 iş yeri kontrol edilmiştir. Asayiş olaylarımızın yüzde 97’si aydınlatılmış, bu oranla ilimiz ülke ortalamasının üzerindedir” dedi.

BİR YILDA BİR CİNAYET İŞLENDİ

Birçok konuda toplumun her kesiminde 186 bin178 vatandaşa eğitimler verildiğini kaydeden Vali Aygöl, şöyle devam etti: “Tüm eğitim faaliyetlerimiz yılın 12 ayı aralıksız devam etmektedir. İlimizde 2023 yılında sadece bir cinayet işlemiş olup 2019 yılından bu yana faili meçhul vaka bulunmamaktadır. Son iki yıldır ilimizde kapkaç ve yankesicilik suçu yaşanmamakla birlikte 2023 yılında bir önceki yıla göre mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 24 azalma yaşanmıştır."

UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜM VAKASI OLMADI

Vali Aygöl uyuşturucu ile mücadeleye değinerek şunları söyledi: "İlimizde uyuşturucuya bağlı ölüm vakası meydana gelmemiştir. İlimizde hem üniversitemizde ve hem de milli eğitime bağlı diğer okullarımızda narkotik bir olay yaşanmamıştır. 6’sı projeli operasyonda olmak üzere 269 olayda 471 şahıs yakalanarak adalet önüne çıkarılmıştır. Narkotik olaylarımızın ve yakalanan şahısların ciddi bir bölümü ilimizin transit geçiş güzergâhı üzerinde olmasından ötürü uygulama noktalarında tespit edildiği görülmektedir. Bilecik’te zehir tacirlerine bugüne kadar göz açtırmadık bundan sonrada göz açtırmayacağız.115 kaçakçılık operasyonunda 228 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Ülkemizde bu konuda ciddi adımlar atılmakta olup ilimizde de güvenlik güçlerimiz teyakkuz halindedir.”

SÜRÜCÜLERE 59 MİLYON TL CEZA

Vali Aygöl açıklamalarında son olarak trafik olaylarına değindi. Kentte 2023 yılında kazalarda 7 kişinin vefat ettiğine dikkat çeken Vali Aygöl, "Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de alınan tüm önlemlere rağmen trafik kazaları ne yazık ki artmıştır. Meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde maalesef 7 vatandaşımız hayatını kaybederken bin 379 vatandaşımız yaralanmıştır. İlimizde en fazla şikayet edilen konulardan biri çok ciddi manada trafik uygulaması yapıldığı yönündedir. Bilecik’te 4 bin 376 trafik uygulaması icra edilmiş 494 bin 294 araç denetlenmiştir. Denetlemeler sonucu 49 bin 45 sürücüye 59 milyon TL tutarında ceza kesilmiş 5 bin 988 araç trafikten men edilmiştir” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum