Marmara Kariyer Fuarı’nın açılışına 7 vali katıldı;

Marmara Kariyer Fuarı’nın açılışına 7 vali katıldı

“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığında, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğinde gerçekleştirilen MARMARAKAF (Marmara Kariyer Fuarı) kapılarını açtı....

Resim

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, oda başkanları, iş adamları ve OSB yöneticileri, üniversitelerin rektörleri, kariyer merkezi müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kocaeli ve Fuar’ın içeriğini anlatan tanıtım filmi izlenmesi ardından Şefliğini Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Kenan Serhat İnce’nin üstlendiği Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’deki üniversite öğrencileri tarafından oluşan ekibin seslendirdiği Marmara Türküleri dinlenildi.

Protokol üyelerinin konuşmalarıyla devam eden törende Vali Seddar Yavuz da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdi.

Selamlamaların ardından fuar ve içeriği hakkında açıklamalarda bulunarak sözlerine başlayan Vali Yavuz: “Fuarımızda 1071 firmanın katılımıyla 50.000 ‘in üzerinde ziyaretçi ve 750 etkinlik vesilesiyle kamu kurumları ve nitelikli iş gücü arasındaki bilinirliğinin arttırılması, nitelikli öğrenci ve mezunların kurumlara kazandırılması ve bunun yanında özel sektörde nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan işverenlerin de gençlerle doğrudan buluşması sağlanacaktır. Gençlerimizin istihdamını artıracak, iş ve staj imkânlarına erişimini kolaylaştıracak, çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgilenmesine ve bilinçlenmesine fırsat sağlanacak, aynı zamanda gençlerimiz iyi bir kariyer planı yapabilecek, istedikleri işi bulabilecek; işverenlerimiz de yetenekli, gerekli bilgi ve beceriye sahip bir çalışan bulma imkanına sahip olacaktır.”

Resim

KOCAELİ TÜRKİYE SANAYİNİN MERKEZ ÜSSÜDÜR

Bilimin ışığında ilerleyen çalışmalar ve buna bağlı olarak gelişen teknolojik faaliyetleri de ele alan Vali Yavuz: “Türkiye sanayisinin merkez üssü konumunda bulunan Kocaeli, son yıllarda Ar-Ge ve inovasyonun merkez üssü olma konusunda da hızla ilerlemekte ve toplam 133 Ar-Ge Merkezi ve 17 tasarım merkezi ile Türkiye üçüncüsüdür. Aynı zamanda bir teknoloji üssü olan Kocaeli’de 5 teknoloji geliştirme bölgesi, TÜBİTAK birimleri ve Bilişim Vadisi ilimizin bilim ve teknolojide ilerlemesine katkı sunmaktadır. Kocaeli, sadece sanayi ve bağlantılı lojistik faaliyetlerinin gerçekleştiği bir il olmayıp doğası, kültürü, tarihi, fuar ve kongre altyapısı ve kış turizmi ile önemli bir turizm destinasyonu olma özelliğine haizdir.  Dolayısıyla ülkemizin dünyayla yarışan yüzü Kocaeli’ndeki tüm bu süreçlerde, özel sektörün de uluslararası alanda rekabet gücünü sürdürebilmesi kaliteli insan gücüne sahip olup olmamasıyla doğrudan bağlantılıdır. Bilindiği üzere rekabette üstünlük ile insan kaynakları arasındaki ilişki her geçen gün kuvvetlenmektedir. Elbette firmaların üstün nitelikli ve iyi yetişmiş kişileri istihdam etmeleri rekabet güçlerini artıracak ve bu da Türk ekonomisine olumlu yansıyacaktır.”

Resim

YARINLARA İNANIYORUZ, GENÇLERİMİZE İNANIYORUZ, KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

Gençlere öğütlerde bulunan Vali Yavuz, şöyle devam etti: “Gençlerimizden kendilerine güvenmelerini, ülkemizin geleceğine inanmalarını ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız ikinci yüzyılına yol aldığımız bugünlerde Türkiye’yi küresel bir güç olma yolunda desteklemelerini ve inanmalarını özellikle istirham ediyorum. Biz yarınlara inanıyoruz, gençlerimize inanıyoruz, kendimize güveniyoruz. Biz, dün büyüktük bugün büyüğüz ama yarın daha büyük olacağız. Bu inanç ve azim elbette Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bizi bir adım daha öne çıkaracaktır. Gerçekten dünyanın hiçbir döneminde bilgi, bu kadar çabuk üretilip bu kadar çabuk tüketilmemiş, eskimemişti. Dolayısıyla artık hayat boyu öğrenme kavramının da tam ortasındayız. Dolayısıyla çok iyi bir üniversiteden mezun oldum çok iyi biliyorum öyleyse ben bu bilgiyle on yıl daha idare ederim devri tamamen kapanmıştır. Bu dönem artık hepimiz için hayat boyu öğrenmenin, sürekli incelemenin, sürekli araştırmanın dönemidir. Dolayısıyla, gençlerimiz kendilerine güvendikçe, sevdikleri işi seçtikçe ve kendilerini doğru analiz ettikçe daha başarılı olacaklardır. Gençlerimize birkaç tavsiyede daha bulunmak istiyorum. Sevmediğiniz işi asla yapmayın, yüksek puan aldık diye yüksek yerler tercih etmeyin, hala vaktiniz varken sevdiğiniz işi yapın. Sevdiğiniz işi yaptığınızda yorulmayacaksınız, kendiniz mutlu olduğunuz gibi muhataplarınızı da mutlu edeceksiniz.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum