“Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidir”;

“Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidir”

Kütahya Valisi Musa Işın, Tavşanlı Sekbandemirli Köyü Cami'nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Işın, “Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidirler" dedi....

Resim

Kütahya Tavşanlı'nın Sekbandemirli köyünde halkın katkılarıyla inşa edilen Sekbandemirli Köyü Cami'nin açılışı Vali Musa Işın’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreninde konuşan Vali Işın, camilerin vatanın tapu senedi olduğunu vurgulayarak, milletin camilere olan desteğine dikkat çekti.

Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Işın, “Emeği geçen köy muhtarımıza, varsa dernek yönetimine, parasal ve manevi destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Resim

BİN YILDAN FAZLA SÜREDİR İSLAMİYET'E HİZMET ETMİŞ ECDADIN TORUNLARIYIZ

Türk milletinin bin yıldan fazla süredir İslam'a hizmet ettiğini ve İslam'ın hamiliğini yaptığını belirten Vali Işın, “Ecdadımız, i'lâ-yi kelimetullah için bir kıtadan öbürüne koşmuş, bu toprakların her karışı şehit kanıyla yoğrulmuştur. Bin yıldan fazla süredir İslamiyet'e hizmet etmiş olan bir ecdadın torunlarıyız, ne kadar şükretsek azdır” ifadelerini kullandı.

BU MİLLET DAİMA BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR YAŞAMIŞTIR

Türk milletinin bağımsızlığına ve özgürlüğüne her zaman sahip çıktığını ve güçlü bir millet olduğunun da altını çizen Musa Işın, “Bu camiler olduğu sürece, minareler yükseldiği sürece, bayrağımız dalgalandığı sürece Allah'ın izniyle hiç kimse Türk milletinin sırtını yere getiremeyecektir. Bu millet hiçbir zaman istiklalini ve istikbalini kaybetmemiştir. Daima bağımsız yaşamıştır, özgür yaşamıştır. Bu millet her zaman var olacaktır, güçlü olacaktır ve galip olacaktır” diye konuştu.

Resim

KENDİMİZ OLDUĞUMUZ SÜRECE VAR OLABİLİRİZ

Türk milletinin geleneklerine, göreneklerine ve inançlarına sahip çıkarak ayakta kalacağını vurgulayan Vali Işın, “Biz ancak kendimiz olduğumuz sürece var olabiliriz. Başkasına benzediğimiz takdirde toplumsal çürüme başlar kendimizi kaybederiz. Geleneklerimizi, kültürlerimizi inançlarımızı mutlaka muhafaza edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kendi değerlerimizi mutlaka aşılamamız gerekir. Bu toplum ancak bu şekilde ayakta kalabilmiştir. Bundan sonra da ancak bu şekilde kalabilir” dedi.

KADINLARIMIZ EN AZ ERKEKLER KADAR CAMİDE HAK SAHİBİDİR

Camilerin kadınlar için de açık olması gerektiğini belirten Vali Işın “Hanımefendiler camilerimize gelip gidebilmeli. Camiler sadece erkek için değildir, Müslüman olan herkes içindir. Kadınlarımız mutlaka camiye gelebilmeli, onlara cami içerisinde düzenleme yapılmalıdır. Gerekirse 5 vakit camide namaz kılabilme imkânı kadınlarımıza verilmelidir. Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Işın, beraberindeki protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte caminin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum