Amatör spor kulüplerine malzeme desteği;

Amatör spor kulüplerine malzeme desteği

Amasya Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi tarafından çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine temin edilen spor malzemelerinin dağıtım töreni gerçekleştirildi....

Resim

SPORCU NESİLLER YETİŞİYOR

Bu kapsamda 22 Haziran Spor Salonunda düzenlenen programa Vali Yılmaz Doruk’un yanı sıra Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ile Hasan Çilez, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, amatör spor kulüplerinin yönetici ve sporcuları katıldı.

Programda konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Amasya İl Başkanı Naci Öztürk, yapılan tüm yardımlar için devlete teşekkür ederek, yardımların hayırlı olmasını ve sporla büyüyen, sporu özümseyen yeni nesiller yetişmesini temenni etti.

Vali Yılmaz Doruk, Amatör Spor Kulüplerinin Amasya’da gençlerin ve çocukların spora yönelmesinde büyük pay sahibi olduğunu ifade etti.

Vali Doruk, “Ülkemizde son 20 yılda tarım, sanayi, teknoloji, ticaret, eğitim, ulaştırma ve sosyal hizmetler gibi tüm alanlarda büyük bir gelişim ve dönüşüme imza atılmıştır. Yaşanan bu gelişim her alanda olduğu gibi spor alanında da kendini göstermiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ülkemizin spor altyapısı yenilenerek, şehirlerimiz modern stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve diğer sportif tesislerle donatılmıştır” diye konuştu.

Resim

Vali Doruk, şöyle devam etti: “Bu yatırımlardan Amasya’mız da üst seviyede istifade etmiş ve geçtiğimiz haftalarda Suluova ve Merzifon ilçelerimizde yapılmak üzere, protokolleri imzalanan, kapalı spor salonu, gençlik merkezi ve tribünle birlikte, 2002’den bu güne 280 milyon TL tutarında 42 spor yatırımı ilimize kazandırılmıştır. Gelişen spor altyapısının yanı sıra, Ülkemiz hem yetiştirdiği sporcu sayısı hem de sporcularımızın uluslararası başarıları bakımından da önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Ülkemiz genelinde, 2002 yılında 278 bin olan lisanlı sporcu sayımız, 2023 yılı sonu itibarıyla 5 milyona yaklaşmıştır.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum