Türkiye’nin en büyük ve en zorlu parkuru Enduro Ekstrem Park hazır;

Türkiye’nin en büyük ve en zorlu parkuru Enduro Ekstrem Park hazır

Türkiye'nin en büyük Enduro Parkı’nın yapıldığı Bilecik, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'na ilk kez ev sahipliği yapacak....

Resim

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Yönetim Kurulu üyeleri 20- 21 Nisan’da Bilecik’te gerçekleştirilecek olan Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası 1. Ayağı öncesinde Vali Şefik Aygöl ile birlikte yarış alanını gezdi.


Türkiye’de çok ender rastlanan hızlı bir çalışmayla Türkiye’nin en zor ve uzun Enduro alanının oluşturulduğunu kaydeden Vali Aygöl, “Bu bir fikir ortaya atılarak oluşmuş bir proje. Burada bir derneğimiz, iki tane kulübümüz olan bir şehir olarak özellikle motor yarışlarında arkadaşlarımız başka şehirler adına yarışırken, bu sene yapılan çalışmalarla inşallah kendi şehrimizde ve kendi şehrimiz adına yarışacağız” dedi.


Vali Aygöl, şöyle devam etti: “Avrupa’da şampiyonaya katılmış Türkiye şampiyonası almış arkadaşlarımız varken kendi şehrimizde değil de komşu şehirlerimizde yarışırdık. Bu fikir ortaya atıldıktan sonra özellikle Türkiye’de çok ender rastlanan bir çalışma yapıldı burada. 20 günlük bir çalışmayla tamamıyla bir şehrin imece usulüyle motorcusundan belediyesine özel idaresine Valiliğine ormanından DSİ’sine herkesin birlikte hareket ederek yaptığı çok başarılı bir çalışma yaptık.”

Resim

"TÜRKİYE'NİN EN ZOR ENDURO ALANI"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesinin gözetiminde, onun projelendirmesiyle ve Federasyon Başkanımızın himayesiyle Türkiye’de ender olan çok güzel bir alan oluşturmuş olduk Enduro sporu alanında Türkiye’nin en zor parkurunu oluşturmaya çalıştık. Arkadaşlarımızın yaptığı tespit de şu anda Türkiye’nin en zor Enduro alanını oluşturduğumuzu görüyoruz. En uzun parkurunu oluşturmaya çalıştık. İlimizin coğrafi konumu itibariyle çevremizde yaklaşık 25 milyon nüfus var. Bu 25 milyon nüfusun içerisinde Bilecik bir vaha gibi. Özellikle ekstrem sporları için çok ciddi bir merkez konumunda. Biz bu tanıtımla diğer alanlara da açılıyoruz. Bunu Türkiye Motosiklet Federasyonu ile başlatıyoruz” diye konuştu.

Vali Aygöl, ülke genelinde özellikle bu sporla ilgilenen bütün vatandaşları festival gibi olacak bu yarışmaya davet etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum