90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi;

90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi

Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor....

Resim

Çankırı Valiliğinin koordinasyonunda; Çankırı Belediyesi, TCDD, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çankırı Konfederasyonu ve TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kuruluna bağlı seyahat acentalarının iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda geçmişten geleceğe bir köprü kuruluyor.

Çankırı ilinin turizm potansiyelinin ortaya konulması ve geliştirilmesi için, son dönemlerde popüler hale gelen tren turizminden faydalanılacak. Kaya tuzunun başkenti olarak anılan Çankırı'nın bu konseptine uygun şekilde isimlendirilen tur "Tuz Ekspresi" ismini aldı.

GÜNÜBİRLİK GEZİ İMKANI

Ankara-Çankırı-Ankara güzergahında cumartesi günleri günübirlik olarak sefer yapacak turistik tren 250 yolcu kapasitesine sahip olacak. 07.50'de Ankara Garından hareket eden tren, Çankırı programının tamamlanmasının ardından akşam 19.40'ta Çankırı Garından hareket ederek Ankara'ya dönecek.

Turun ilk durağı, Hititler döneminden beri kullanılan, Türkiye'nin en büyüğü ve dünyadaki sayılı örneklerden olan Yer Altı Tuz Şehri olacak. Katılımcılara keyifli bir tren yolculuğunun yanında, eşsiz bir deneyim sunan Yer Altı Tuz Şehri ile birlikte birbirinden farklı konseptlere sahip butik müzeleri ve tarihi mekanları görme fırsatı sağlanacak. Zaman içerisinde yolculuk yaptıracak bu nostaljik tur ile Çankırı'nın coğrafi işaretli geleneksel lezzetleri de deneyimlenebilecek.

Resim

Tur programında yer alan ilgi çekici mekanlardan olan Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesinde iletişim tarihini keşfedecek ziyaretçiler, tıbbın ve eczacılığın sembollerinin doğduğu mekân olan Taş Mesciti, 8 milyon yıllık fosillere ev sahipliği yapan Çankırı Müzesini ve 54 çeşit gazozun nostaljik bir ortamda sunulduğu Hazımiye Gazozcusunu ziyaret edecekler.

Yâran kültürünün yaşatıldığı Çankırı'ya Turistik Tuz Ekspresi ile gelmek isteyen ziyaretçiler 18 Mayıs, 25 Mayıs, 1 Haziran ve 8 Haziran tarihlerindeki ilk 4 turun biletlerini, tanıtım fiyatı olan 990 TL'den satın alabilecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum