Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek;

Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek

İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları ve yapıları dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Muş, afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" dedi....

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme Toplantısı, Vali  Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda afet öncesi ve sonrası yapılması gereken konular ele alındı. Toplantıda risk haritalarının güncellenmesi, yapı stoklarının gözden geçirilmesi ve halkın bilinçlendirilmesi ön planda yer aldı.

"CİDDİ BÜTÇELER GEREKİYOR"

Toplantıda konuşan Vali Çakır, "Afet risklerinin azaltılması ve afetlere karşı hazırlıklı olunması çok önemli. Bu nedenle İl Afet ve Risk Azaltma Planı var ve bu anlamda yol haritası belirleniyor. Bunları ötelemeden kısa vadeli olanlara hemen, orta vadeliler için de süreç içerisinde gerekli hazırlıkları yaparak da başlamak gerekiyor. Tabii bunların bir kısmı ciddi bütçe gerektiriyor. Böyle olunca bu konuda da bakanlıklarımızla, genel müdürlüklerimizle yakın bir ilişkide olmak gerekiyor. Bu konudaki planlarımızı, projelerimizi, hazırlamış olduğumuz İRAP planımızdaki duruma göre uygun bir hale getirelim ve uygulayalım" diye konuştu.


"HÜKÜMET KONAĞINDAN BAŞLAYACAĞIZ"

Vali Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları, yapılardan başlayıp, dere yataklarından başlayıp nerelerde varsa kademe kademede inşallah hep beraber dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Eğer bir risk gösteriyorsa o yapıyı boşaltıp onu tekrar güçlü bir hale getirmek lazım. Hükümet konağından başlayacağız. 10'a yakın okulumuz var, onların da süreçleri başlatıldı. Muş'umuz inşallah afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum