Vali Gökmen Çiçek, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı;

Vali Gökmen Çiçek, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle kentte olaylar çıktı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye giden Vali Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bir evin balkonuna çıkan Vali Çiçek, "Allah rızası için herkes evlerine gitsin. Arkadaşlar ben şimdi aşağı iniyorum, aranıza geleceğim ve sohbet edeceğiz. Ben sizleri anladım" dedi....


Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle şehir karıştı. İş yerleri, evler ve çok sayıda araç kalabalık gruplar tarafından ateşe verildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve emniyet mensuplarının araya girmesiyle olaylar sona erdi. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, mağdur çocuk, anne ve kardeşlerinin devlet koruması altına alındığını duyurdu. 

"ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI"

Gerilim sırasında 5 polis yaralandı. Kayseri Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızın itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içerisinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur" denildi.

BALKONDAN SESLENDİ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmek için bölgeye gitti. Vatandaşlara sakin olmaları uyarısında bulundu. Vali Çiçek, "Burada hiç kimsenin canı yanmasın, ne polisimizin ne sizin canı yansın. 5 tane polisimiz şu an hastanede, 1 tane arkadaşımız da yaralı. Rica ediyorum, siz polise el kaldırmazsınız. Allah rızası için herkes evlerine gitsin. Arkadaşlar ben şimdi aşağı iniyorum, aranıza geleceğim ve sohbet edeceğiz. Ben sizleri anladım, Danışmentgazi Mahallesi'nde huzur istiyorsunuz. Bunun için söz veriyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum