"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz";

"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"

Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi....

Kayseri'de Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanarak yürürlüğe giren Kayseri İl Afet Müdahale Planı Çerçevesinde 2024 yılı İl Düzeyi Saha Tatbikatı düzenlendi..  Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı bölgesinde gerçekleştirilen tatbikata Vali Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Erkan Kaçmaz, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AFAD İl Müdürü Rifat Genç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. 

"ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

 Programda konuşan Vali Çiçek, "Kayseri’de her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler. Hem AFAD İl Müdürlüğümüz hem diğer kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, arama kurtarma ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımız sürekli teyakkuz halinde çalışmaktalar. Deprem gibi büyük afetlere, sellere, yangınlara yani toplumumuz kaybı olacak her türlü afete karşı hazırlıklı olmak adına çalışmalarına devam etmekteler" diye konuştu.


"482 ARAMA KURTARMA ÇALIŞANI KATILDI"

 25 kamu kurumu ile 6 sivil toplum kuruluşunun el ele vererek Ali Dağında bir yangın tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirten Vali Çiçek, “Burada 482 arama kurtarma çalışanı hem arama kurtarma hem de yangın söndürme tatbikatına katıldı. 76 tane de araç katıldı. Bütün arkadaşlarımız zaman kaybetmemek adına daha önceden çalışmış oldukları alana geldiler ve ormanın içinde olan vatandaşlarımızı ve hayvanları kurtardılar. Buradaki amacımız bunun gerçeğe dönüşmesi durumunda önceden hazır olmak. Kayseri olarak asrın felaketi depremde de seferber olmuştuk. Bütün arama kurtarma ekiplerimiz, AFAD’ımız belediyelerimiz olay olduktan 3-4 saat içerisinde olay yerine koşmuştur. Adıyaman’da, Elbistan’da, Kahramanmaraş’ta, Kayseri'nin arama kurtarma ekipleri vardı. Biz sadece kendi ilimiz için değil, bölgemiz ve ülkemiz için de afetlere hazır olmalıyız” diye konuştu. 

 "LOJİSTİK DEPOLAR YAPILDI"

Vali Çiçek, “Afetle ilgili Kızılelmamız olan birliğimizi kurduk. 3 aracımız geldi ve Birlik Müdürlüğümüz de hazır. Havaalanının büyük bir bölümü AFAD Lojistik Merkezi olarak tahsis edildi ve çalışmalarımız devam ediyor. Talas bölgesinde belediyemiz tarafından lojistik depolar yapıldı. Yine Talas bölgesinde şehrin dışına doğru bir alanda konaklama, barınma alanları oluşturuldu. Biz yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi


76 ARAÇ YER ALDI

Saha tatbikatı, 23 afet gurubu ana ve destek çözüm ortağı, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve AFAD gönüllülerinin katılımıyla, 482 görevli personel ile 76 aracın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum