Bakan Soylu uyardı: Göçü öcü haline getirmek istiyorlar;

Bakan Soylu uyardı: Göçü öcü haline getirmek istiyorlar

Göç Kurulu Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda Batı'nın ve bizim içimizdeki ırkçı yaklaşımların içerideki siyasi rant oyuncularının yaptığı, göçü öcü haline getirmektir” dedi....

Bakan Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde bakan yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl ve diğer bürokratların katıldığı "Göç Kurulu Toplantısı"nda önemli açıklamalar yaptı. Soylu, göç konusunda dünyaya örnek anlayışın ve davranışın altına imza atan Türkiye'nin başarılı bir göç yönetimi ortaya koyduğunu söyledi.

Psikolojik harekatın merkezinin dünyada Batı ve Amerika olduğunu ifade eden Soylu, insanlık ayıbı bulunmayan, sömürmeyen Türkiye'den yaptığı iyiliğin intikamının alınmaya çalışıldığını dile getirdi. Süleyman Soylu, Batı'nın çomak soktuğu, bulandırdığı, istikrarsız hale getirdiği tarihi düzeltmeye çalıştıklarını söyledi.

Resim

BİZDE YABANCI DÜŞMANLIĞI YOK

Doğruları yanlışmış gibi hissettirenlere prim verilmemesi gerektiğinin altını çizen Soylu, "Bizde yabancı düşmanlığı diye bir kavram yoktur, bu medeniyetin böyle bir kavramı yoktur. Batı'nın vardır çünkü onların medeniyeti buna çanak açan bir medeniyettir." dedi.

Göç konusunun bir insanlık meselesi olduğuna işaret eden Soylu, Uluslararası Göç Örgütünün sosyal medyadan "2050 yılına kadar, iklim değişikliği nedeniyle 200 milyondan fazla insanın kendi ülkelerinde yer değiştirebileceğini" ifade ettiğini aktardı.

Soylu, Türkiye'nin göç yönetimini "düzensiz göçle mücadele", "düzenli göçün yönetimi" ve "uyum çalışmaları" üzerine kurguladığını hatırlattı.

Resim

331 BİN KAÇAK GÖÇMEN GERİ GÖNDERİLDİ

Soylu, 2016'dan bugüne kadar sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısının 331 bin 839 olduğunu, geri gönderme merkezlerinde de 20 binin üzerinde kaçak göçmenin bulunduğunu açıkladı. Uyum politikalarına da değinen Soylu, eğitimlerle 650 binin üzerinde kişiye ulaşıldığını anlattı. Bakan Soylu, "11 yıl içinde dünyanın takdirini kazanmış, insanlığa örnek ev sahipliği ve göç yönetimi ortaya koyduğumuz aşikardır." diye konuştu.

STRATEJİMİZ GÖÇ KORKUSUNU YOK ETMEK

Göçün stratejisinin "göç korkusunu yok etmek" olması gerektiğine işaret eden Soylu, Türkiye'de yaşayan yabancılar ve göçmenlerle ilgili bilgi verdi. Türkiye'de 3,7 milyon geçici koruma altında Suriyeli bulunduğunu bildiren Soylu, 321 bin kişinin de uluslararası koruma kapsamında Türkiye'de yer aldığını dile getirdi. Öğrencilerin, konsolosluk görevlilerinin de arasında bulunduğu 1,4 milyon kişinin ikamet izniyle Türkiye'de kaldığını belirtti.

DÜZENSİZ GÖÇMENLER

Soylu, "2016'dan bugüne kadar yakalanan toplam düzensiz göçmen sayısı 1 milyon 459 bin 165 kişidir. Ülkeye giriş yapmadan sınırda engellenen düzensiz göçmenlerin sayısı 2 milyon 623 bin 44 kişidir. Bu da büyük bir sayıdır. 2016'dan bugüne kadar düzensiz göçle mücadelede müdahale ettiğimiz toplam insan sayısı 4 milyon 82 bin 209'dur." şeklinde konuştu.

GÜVENLİ BÖLGE HAZIRLANIYOR

Güvenli bölgelerin oluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Soylu, şunları kaydetti: "Bugün, 505 binin üzerinde kişi gönüllü geri döndü. Eğer biz Fırat Kalkanı Harekatı'nı yapmasaydık, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı yapmamış olsaydık, Tel Abyad ve Resulayn'da Barış Pınarı Harekatı'nı yapmamış olsaydık, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ni oluşturmamış olsaydık, bu insanları nerede tutabilirdik, nereye gönüllü geri dönüş sağlayabilirdik? 3,9 milyon insan İdlib'de duruyor, İdlib'in nüfusu 1,5 milyon. Bu insanlar aydan, uzaydan, Amerika'dan gelmedi. Bu insanlar kendi bölgelerinde yerinden edildiği için, canlarını kurtarmak için İdlib ve diğer bölgelere geldi. Bu bölgeler PKK/PYD'nin ve diğerlerinin, rejimin saldırısı altında olsaydı bu insanlar nereye gideceklerdi? Bu insanların gideceği yer Türkiye ve Avrupa.”

TAKSİ VE KAMYONLARA KAÇAK ÖNLEMİ

Soylu, "Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol yükümlülüğü getiriyoruz. Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesin" dedi. Soylu ayrıca tır kasalarının brandalarını keserek içlerine kaçak yolcu alınmasına karşı tır parklarına kamera sistemi kurulacağını açıkladı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum