Üzümleri çiğneyip kaynatarak pekmez yaptı;

Üzümleri çiğneyip kaynatarak pekmez yaptı

Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, traktörle üzüm dökümü yapan, ardından üzümleri ayaklarıyla çiğneyerek ezdi. Pekmez kaynatan Kaymakam Acar, üzümden elde edilen ‘kesme’ yapımına katıldı....

Hassa Kaymakamı Osman Acar, Yoluklar mahallesinde pekmez yapım tesisini ziyaret etti. Kollarını sıvazlayıp ayaklarına çizme giyen Kaymakam Acar, traktörün başına geçerek üzüm dökümüne başladı.


Geleneksel yöntemlerle üzümleri tepeleme yapıp ezen kaymakam, daha sonra kaynatmasını yaparak "Çal-Pak" pekmezini pişirdi.

Kaymakam Acar, daha sonra yine üzümden yapılan "kesme" yapımını da katılarak mahallede bulunan diğer pekmez üretim tesislerini ziyaret etti.


750 TON PEKMEZ ÜRETİLİYOR

Kaymakam Acar, ilçede 45 bin 300 dekarlık alanda üzüm yetiştiriciliği yapıldığını belirterek, Hassa üzümünden elde edilen kuru üzüm, pekmez ve diğer yan ürünlerin nesilden nesile ulaştığını kaydetti.


Yaklaşık bin 200 çiftçinin ilçede bağcılıkla uğraştığını ifade eden Kaymakam, “Yılda 100 bin ton üzüm elde ediyoruz. Bu üzümlerden yıllık 750 ton pekmez üretiyoruz" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum