Üzümleri çiğneyip kaynatarak pekmez yaptı
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, traktörle üzüm dökümü yapan, ardından üzümleri ayaklarıyla çiğneyerek ezdi. Pekmez kaynatan Kaymakam Acar, üzümden elde edilen ‘kesme’ yapımına katıldı....
Hassa Kaymakamı Osman Acar, Yoluklar mahallesinde pekmez yapım tesisini ziyaret etti. Kollarını sıvazlayıp ayaklarına çizme giyen Kaymakam Acar, traktörün başına geçerek üzüm dökümüne başladı.
Geleneksel yöntemlerle üzümleri tepeleme yapıp ezen
kaymakam, daha sonra kaynatmasını yaparak "Çal-Pak" pekmezini
pişirdi.
Kaymakam Acar, daha sonra yine üzümden yapılan "kesme"
yapımını da katılarak mahallede bulunan diğer pekmez üretim tesislerini ziyaret
etti.
750 TON PEKMEZ ÜRETİLİYOR
Kaymakam Acar, ilçede 45 bin 300 dekarlık alanda üzüm
yetiştiriciliği yapıldığını belirterek, Hassa üzümünden elde edilen kuru üzüm,
pekmez ve diğer yan ürünlerin nesilden nesile ulaştığını kaydetti.
Yaklaşık bin 200 çiftçinin ilçede bağcılıkla uğraştığını ifade
eden Kaymakam, “Yılda 100 bin ton üzüm elde ediyoruz. Bu üzümlerden yıllık 750
ton pekmez üretiyoruz" dedi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.