Mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor;

Mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiğini açıkladı. 15 işçiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor....

Bakan Koca, Bartın'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiğini duyurdu.

Koca, İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastanın tedavisi için gereken her şeyin yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Bartın'daki patlama bölgesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

58 İŞÇİ KURTARILDI

Patlamada hayatını kaybeden madencilere rahmet, yaralılara da şifa dileyen Soylu, şöyle konuştu:

"İlk açıklamamızda 110 madencimizin çalıştığını, kritik kotta 44 madencimizin çalıştığını söylemiştik. Şimdi de son durumu paylaşmak için buradayız. 110 vardiya çalışanımızda 26 madenci kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 6'sı İstanbul'a şehir hastanesine götürüldü, 5'i şu an Bartın'da tedavi görüyor."

Yapılan değerlendirmelere göre, patlamadan hemen sonra 58 maden işçisinin kurtarıldığını söyleyen Soylu, "Değerlendirmelerimize göre, şu anda aşağıda da kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var" dedi.

Bakan Dönmez: İlk değerlendirmelere göre grizu patlaması olduğu şeklinde

DEVLET BÖLGEDE

Bütün devlet kurumlarının ekiplerinin bölgede olduğunu söyleyen Soylu, "Büyük bir üzüntü içerisinde olduğumuzu söylemek isterim. İnşallah arama kurtarma çalışmalarında umutlu bir haber bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AŞAĞIDAKİ İŞÇİLERİN BULUNDUĞU BÖLGE AŞAĞI YUKARI BELLİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, yaptığı açıklamada, “Öncelikle kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bartın'a başsağlığı diliyorum, yaralılarımıza şifa diliyorum. Bizim ilk değerlendirmelerimiz şunu gösteriyor, patlama anı ile birlikte oluşan yüksek basınç ve sıcaklıkla arkadaşlarımızın maalesef bir kısmını olay yerinde kaybetmiş olduk. Şu anda 15 arkadaşımız işletmede maden ocağında aramalar halen devam ediyor.


Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yanık yangın söz konusu şu anda ekiplerimiz yangın ve orada oluşan karbon monoksitin etkisini azaltmaya çalışıyor o çalışmalar devam ediyor. Arama çalışmasına katılan arkadaşlarımızın da güvenli bir şekilde bu faaliyetleri yürütmesi gerekiyor o açıdan biraz daha sabırla beklemek durumundayız.

Tahminlerimiz var haritada arkadaşlar patlamanın olduğu yer aşağı yukarı belli aşağıdaki incelemelerde onu gösteriyor yerlerini biliyoruz. 10 civarında 10-11 tanesi yangının devam ettiği bölgede, çok büyük bir yangın değil fakat güvenli bir şekilde oraya girmek için yangının ve karbonmonoksit gazının bertaraf edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum