‘Akıl Küpü Kütüphanesi’ örnek olacak;

‘Akıl Küpü Kütüphanesi’ örnek olacak

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kazım Karabekir Mahallesine yapılacak olan ve Türkiye’de örnek proje haline gelen Akıl Küpü Kütüphanesi’nin temel atma törenine katıldı....

Törene Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Çiçek, “Bugün burada Kazım Karabekir Mahallesi'nde özellikle bu muhteşem blokların içindeki yeşil alanı görünce bu çalışmaların bitmiş olduğunu, gerçekten her şeyin düşünülmüş olduğunu görünce çok mutlu oldum. Bundan dolayı Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Melikgazi Belediyesi'nin benim çok dikkatimi çeken ve hoşuma giden bir projesi var. İşte bugün temelini atacağımız Akıl Küpü Kütüphanesi projesi. Bu projenin Türkiye'ye örnek olmasını hassaten istiyorum” dedi.

Resim

Vali Çiçek, “Eskiden Almanya'dan Fransa'dan, Belçika'dan gurbetçiler geldiğinde böyle kütüphanelerden bahsederlerdi. Her mahallede kütüphane var derlerdi. Şimdi Melikgazi'nin her yerinde ve Kayseri'nin bütününde kütüphaneler var. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 24 saat çalışan kütüphanesine uğradığımda çok mutlu oldum” diye konuştu.

Gençlerin ve çocukların zaman geçireceği özellikle bu imkândan faydalanacakları yerlerin varlığından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Çiçek, “Melikgazi Belediye Başkanımızı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı da şehrin tamamına kültürel anlamda yapmış olduğu yatırımlardan dolayı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Ben bu mahalleyi çok seviyorum bu muhiti çok seviyorum, burası da insanları da gerçekten çok farklı bir yer” dedi.

Resim

Vali Çiçek son olarak Valilik, belediyeler ve müdürlükler olarak bir gün bile ara vermeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum