Bahçesaray’da satranç şenliği;

Bahçesaray’da satranç şenliği

Yediden yetmişe herkesin satranç oynadığı Van’ın Bahçesaray ilçesinde öğrencilerinin katılımıyla Satranç Turnuvası düzenlendi....

Resim

Van Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen ‘Spor Van' projesi bünyesinde Bahçesaray Kaymakamlığı, Bahçesaray Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliğinin koordinesiyle ‘Satranç Şenliği' düzenlendi.

ResimHAMLELER YARIŞTI

Turnuvaya Bahçesaray Kaymakamı Onur Alimoğlu,, Belediye Başkanı Meki Arvas, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış hamlesini Kaymakam Alimoğlu’nun yapmasıyla başlayan turnuvada, 4 farklı grupta 200 öğrenci hamlelerini titizlikle yaptı.

Renkli görüntülere sahne olan ve heyecanlı geçen maçların ardından dereceye giren öğrenciler belli oldu.

Resim

SATRANCIN BAŞKENTİ

Kaymakam Onur Alimoğlu, satrancın başkenti olarak bilinen Bahçesaray'da ‘Spor Van' projesi bünyesinde şenlik düzenlediklerini söyledi.

Alimoğlu, “Öğrencilerimizin zihinsel gelişimine katkıda bulunan ve her türlü bağımlılıktan uzak kalmalarına yardımcı olan satranç, Bahçesaray ilçemizde 7'den 70'e neredeyse herkes tarafından çok iyi biliniyor ve oynanıyor. Biz de ‘Spor Van' projesi bünyesinde Satranç Şenliği düzenleyerek, öğrencilerimizin zihinsel gelişimine katkıda bulunarak, her türlü bağımlılıktan uzak kalmalarını amaçladık. Turnuvada dereceye girenlere kupa ve hediyelerini takdim ettik. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum