AFAD ve gönüllüleri Türkiye’nin gurur kaynağı;

AFAD ve gönüllüleri Türkiye’nin gurur kaynağı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD’ın Türkiye'nin ne kadar büyük bir gurur kaynağı ise AFAD gönüllülerinin de en az o kadar büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi....

Resim

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

Bakan Süleyman Soylu, AFAD Başkanı Yunus Sezer ile birlikte Kırşehir'de AFAD tarafından Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Bakan Soylu, "AFAD, bize güç ve güven veren bir topluluktur. Afetle mücadele bir vatan savunmasıdır, meseleye böyle bakıyoruz. AFAD gönüllülerimiz de işte bu müdafaanın erleridir, Mehmetçikleridir. Huzurlarınızda tüm AFAD gönüllülerimize, sizlere, burada olmayan arkadaşlarımıza, ailelerinize tekraren teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Türkiye'yi afet yönetiminde bugün çok farklı bir yere getirdik" dedi.

2020 yılını "afete hazırlık", 2021 yılını "afet eğitim", 2022'yi ise "afet tatbikat yılı" ilan ettiklerini hatırlatan Soylu, yıl boyunca ülke genelinde yaklaşık 94 bin tatbikat gerçekleştirildiğini belirtti.

Resim

597 BİN AFAD GÖNÜLLÜSÜ

Bakan Soylu, bunların yanı sıra kurum içinde de önemli yenilikler yaptıklarına dikkati çekerek, "Tüm bu yapının içerisinde 4 yıl önce başladığımız ve bugün sayıları 597 bine yaklaşan gönüllülerimiz, bu stratejinin temel taşlarından birisi haline geldi. Gönüllülük sistemi esasında dünyada uzun yıllardır uygulanan bir sistem. Özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde gönüllülük sistemindeki yaş ortalamasının yüksekliği bugün tartışma konusudur. Gençler gönüllü olmak istemiyor Batı'da. Bizde hem sayı hem nitelik açısından olumlu bir çizgi söz konusu. Bakın Elazığ ve İzmir depremlerinde yaşadık. Batı Karadeniz'de sel afetlerini yaşadık. Büyük orman yangınları yaşadık. Bu afetlerin hepsinde gönüllülerimizle omuz omuza hareket ettik." diye konuştu.

Resim

AFAD, BİZE GÜÇ VERİYOR

Bu afetlerin hepsinde gönüllülerin vatandaşların yarasına merhem olmak için canla başla mücadele ettiğin dile getiren Soylu, geçen haftalarda meydana gelen Düzce depreminde de vatandaşların yararlarını gönüllülerle sardıklarını belirtti.

Konuşmasının ardından AFAD gönüllülerinin stantlarını ve fotoğraf sergisini ziyaret eden Soylu, 81 ilden gelen AFAD gönüllülerine katılım belgesi verdi. Kırşehir'de AFAD gönüllüsü olan muhtarlar da belgelerini Bakan Soylu'nun elinden aldı.

Resim

GÖNÜLDEN BAĞLI KOCAMAN BİR AİLEYİZ

AFAD Başkanı Yunus Sezer de, “Biz, gönülden bağlı kocaman bir aileyiz” dedi. Sezer, “Afet ve acil durumlarda, hiç bir karşılık beklemeden milletimizin yanında olan AFAD gönüllülerimiz ile Dünya Gönüllüler Günü’nde bir aradayız. Sizinle daha güçlüyüz, iyi ki varsınız” ifadesini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum