Sivas’ın su sorunu çözülüyor;

Sivas’ın su sorunu çözülüyor

Sivas’ta yaşanan içme suyu sorununu çözmek adına Pusat Özen Barajından, 4 Eylül Barajına çekilen ishale hattında çalışmalar son aşamaya geldi....

Resim

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve DSİ Bölge Müdürü Zafer Aslan ile birlikte Sivas'ın içme suyu problemine çözüm olacak isale hattının Seyfebeli Mevkiinde devam eden çalışmalarında incelemelerde bulunarak projede gelinen aşama hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Resim

YIL BAŞINDA SU SORUNU KALMAYACAK

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini, yıl başında Sivas’ta su sorunu kalmayacağını söyledi. Çalışmaların 4 ay önce başladığını ifade eden Vali Şimşek, “Bu projeyle Pusat Özen Barajı'ndan yine bildiğiniz üzere 4 Eylül Barajımıza derivasyon yöntemiyle içme suyu akıtılması hedeflenmişti. Bugün de yerinde gördük, işin yüzde 95 kısmı tamamlanmış durumda. İnşallah önümüzdeki günlerde yüzde beşlik kısımda bitirilmiş olacak. Böylece 11 bin 282 metrelik bir bu hatta döşemiş durumda ve geriye 250 metrelik bir boru kaldı.” dedi.

Resim

YILBAŞINA KADAR ÇALIŞMALAR BİTECEK

En geç yılbaşına kadar çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Vali Şimşek, “Belirttiğim gibi inşallah önümüzdeki bir hafta, on gün içerisinde en geç yılbaşına kadar da bu çalışmalar bitmiş olacak ve su 4 Eylül Barajı'na akmış olacak. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan, anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Yine bir teşekkürü de burada gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden çalışan yüklenici firma çalışanlarımıza, belediye çalışanlarımıza, yine Devlet Su İşleri çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da buradan bir uyarı yapmak istiyorum. Lütfen suyu tasarruflu kullansınlar, israf etmesinler. Bu tür sorunlarla bir daha karşılaşmayalım. Tekrar hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Resim

50 MİLYON METREKÜP SU VAR

Pusat Özen Barajında yeterli suyun da olduğunu ifade eden Vali Şimşek “Pusat-özen barajında Şu anda elli milyon metreküp suyumuz hâlihazırda baraj haznemizde bulunmakta Bu da getireceğimiz suyun yani beş altı yıllık suyumuz şu anda var. Bir sıkıntı gözükmüyor. Barajımızda yeterli suyumuz şu an itibariyle var.” diye konuştu.

Çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “Öncelikle Sayın Valime teşekkür ediyorum. Projenin başladığı günden itibaren tüm Sivas olarak projeyi hep birlikte yakinen izledik. Sayın valim de arz ettiği üzere artık son aşamadayız. İnşallah kalan kısımları da en kısa zamanda tamamlayarak çok çok kısa bir zamanda suyu şebekeye vermenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum