Yeni yılın ilk kitap fuarı;

Yeni yılın ilk kitap fuarı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Tatvan Belediyesi organizesinde bu sene birincisi düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Kitap Fuarının açılış törenine katıldı....

Resim

Törene Vali Oktay Çağatay ile birlikte Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Abur, Yazar İhsan Süreyya Sırma ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Vali Çağatay ve beraberindeki heyet törenin yapılacağı alana geçti.

Resim

BİTLİS ÇOK CİDDİ BİR DEĞİŞİM GEÇİRİYOR

Tatvan Yaşam AVM’de düzenlenen Doğu Anadolu Kitap Fuarının açılış töreninde konuşan Vali Oktay Çağatay, “Bitlis çok ciddi bir değişim, yenileşme ve gelişme gösteriyor. Bunun hepimiz farkındayız. Bitlis'in tarihi güzellikleri saymakla bitmiyor ve Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde biz milyonlarca turisti Bitlis'te misafir edeceğiz” dedi.

Vali Çağatay, “Bitlis'in huzur ve güvenliğine kavuşması ile yatırımcılar Bitlis'e akın ediyor. Bitlis'e yapılan yatırımların yanında bizim tabiri caizse maddi gelişmeyi kültürel faaliyetlerle taçlandırmamız gerekiyor. Bunun ilkini biz Bitlis Merkez'de 1. Kitap Fuarını yaparak gerçekleştirdik. Hemen ardından Tatvan Belediye Başkanımız da 2023 yılının ilk günlerinde bu kitap fuarını tertip etti. Bu vesile ile hocam İhsan Süreyya Sırma şahsında tüm katılımcı yazarlara, düşünürlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Resim

Törende yazar İhsan Süreyya Sırma ve Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani de birer konuşma yaptı.

Vali Çağatay, tören akabinde stantları gezerek kitapları inceledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum