Milletvekili adaylığı için mülki idare amirliğini bıraktılar;

Milletvekili adaylığı için mülki idare amirliğini bıraktılar

14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek milletvekili seçiminde aday olmak için istifa eden kamu görevlileri arasında vali, vali yardımcısı ve kaymakamlar da yer aldı....


VALİ YARDIMCISI TUNÇ, İZMİR’DEN ADAY ADAYI

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir’den milletvekili aday adaylığına başvurmak için görevinden istifa etti. Valilik personeliyle vedalaşan Tunç, valilikten ayrıldı. Tunç, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İzmir Karabağlar ilçesinde kaymakamlık yaptığı sırada aynı ilçeden AK Parti belediye başkan aday adayı olmuştu.

Kaymakamlık görevini bıraktı, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu

HOPA KAYMAKAMI, TRABZON’DAN ADAY ADAYI

Artvin'in Hopa ilçesinde 19 Eylül 2021 tarihinden itibaren Kaymakamlık görevini yürüten Gürkan Üçüncü, AK Parti Trabzon Milletvekilliği için aday adaylığı için görevini bıraktı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na giden Üçüncü, başvurusunu İl Başkanı Sezgin Mumcu'ya verdi. Üçüncü, 7 yıl kadrolarında çalıştığı ve görev aldığı AK Parti'den milletvekilliğine talip olduğunu söyledi.

İLK İSTİFA HATAY VALİSİ'NDEN

Hatay Valisi Rahmi Doğan da memleketi Sivas’tan AK Parti milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti.

Mustafa Ozsoy

İYİ PARTİ’DEN KAYSERİ ADAY ADAYI

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, İyi Parti’den Kayseri milletvekili adayı olmak için görevinden istifa ettiğini duyurdu. Mustafa Özsoy, “An itibari ile, Bursa Vali Yardımcılığı görevimden 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde aday olmak için istifa etmiş bulunmaktayım. Rabbim utandırmasın. Her şey İYİ ve güzel olacak inşallah” dedi.


MERKEZ VALİSİ MANİSA’DAN MÜRACATINI YAPTI

Merkez Valisi Şerif Yılmaz ise, Manisa’dan milletvekili aday adayı oldu. Yılmaz, “37 yıldır güzel ülkemin her köşesinde devletime ve aziz milletime kaymakam, Vali yardımcısı, bakanlık merkez teşkilatında ve 4 ilde Vali olarak hizmet ettim. Kalan ömrümde memleketim Manisa’ya hizmet etmek için Ak Parti Manisa Milletvekili aday adayı olarak müracaatımı yaptım” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum