Hatay'a 6 bin 100 tır yardım malzemesi geldi;

Hatay'a 6 bin 100 tır yardım malzemesi geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'a, afetzedelerin yaralarının sarılması için şimdiye kadar 6 bin 100 tır yardım malzemesi geldi....

detail-photo-fancybox-3

YARDIMLARIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay'a çeşitli kentlerden yardımlar gelmeye devam ediyor.

Yardım tırlarının ulaştığı depolama merkezine indirilen malzemeler, AFAD koordinasyonunda çadır ve konteyner kentler ile aşevleri ve hanelere dağıtılıyor.

Kentte lojistikten sorumlu koordinatör olarak görevlendirilen Erzurum Valisi Okay Memiş, arama kurtarma çalışmalarının ardından depremzedelerin ihtiyaçlarının hızlıca karşılanmaya başlandığını belirterek, Hatay'ın normal hayata dönebilmesi için canla başla mücadele verildiğini belirtti.

Memiş, barınma ve gıda taleplerine yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü anlatarak, "Gelen yardımları bütün depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Koordinatör vali olarak görevim, kente gelen bütün yardımların Hatay'da yaşayan yaklaşık 2 milyon nüfusa eşit, adaletli, hızlı ve etkin şekilde dağıtımını yapmak." dedi.

Depremin yıkıma yol açtığı Hatay'a 6 bin 100 tır yardım malzemesi geldi

GÜNLÜK ORTALAMA 50 TIR MALZEMESİ GELİYOR

Hatay'a çok sayıda kentten yardımların gelmeye devam ettiğini aktaran Memiş, depolama merkezlerindeki stoklarda eksik bulunmadığına dikkati çekti.

Memiş, yardım malzemelerinin koordineli şekilde dağıtıldığını ifade ederek, "Şu ana kadar 6 bin 100 tıra ulaştık. Günlük ortalama 50 tır yardım malzemesi geliyor. Hatay'ın 15 ilçesi, yaklaşık 590 mahallesi var. Biz Antakya ve Defne'ye yoğunlaşmış durumdayız ama aynı zamanda bütün ilin koordinasyonundan da sorumluyuz." diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum