Köyün 100 yıllık su sorunu çözüldü;

Köyün 100 yıllık su sorunu çözüldü

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt'un 1200 nüfuslu Konursu Köyü'nün 100 yıllık su sorunun çözüldüğünü belirterek, yapılan göletin tarıma da ciddi katkılar sağlayacağını söyledi....


40 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Bayburt'un en kalabalık nüfusuna sahip köylerinden olan Konursu’da yıllardır devam eden su sorunu, yapılan girişimlerle çözüme kavuştu.

40 milyon liralık bedelle inşası tamamlanan DSİ göleti üzerinde tamamlanan derivasyon hattı, köyün su ihtiyacını karşılamak üzere hizmete girdi.

DSİ göletinde incelemelerde bulunan Vali Cüneyt Epcim, Konursu Köyü'nün su sorununun çözülmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, göletin bölgede yıllardır yaşanan su sıkıntısını karşılayacağını ifade etti.


TARIM ARAZİLERİ DE SULANABİLECEK

Vali Epcim katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını ileterek DSİ göletinin, bölgenin tarım sektörüne de ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Konursu Köyü Muhtarı Durkaya Esentürk, yıllardır su sorunuyla mücadele ederken, sonunda bu sorunun çözüme kavuştuğunu belirterek Vali Cüneyt Epcim, DSİ ve Özel idare personellerine teşekkür etti. Esentürk, DSİ göletinin hizmete girmesiyle birlikte, köyde artık su sorunu yaşamayacaklarını ve tarım faaliyetlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum