“Öyle bir hortum ki 50-100 yıllık ağaçları kökünden sökmüş”;

“Öyle bir hortum ki 50-100 yıllık ağaçları kökünden sökmüş”

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, sabah saatlerinde çıkan hortumdan etkilenen Sakarcalık Köyünü ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi....


DEVRİLEN AĞAÇLAR SULAMA KANALINI KAPATTI

Ziyaret sırasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Serhat Bulut, Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, yapılan çalışmalar hakkında Vali Yılmaz'a detaylı bilgi verdi.

Sakarcalık Köyünde incelemeleri sırasında köy sakinleri ile de görüşen Vali Yılmaz, köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

Resim

GEREKLİ MÜDAHALELER YAPILDI

Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Sabah saat 07.15 sıralarında Sakarcalık Köyümüzde çok ciddi bir fırtına ve hortum meydana geldi ve maalesef çam ağaçlarını yıkıp geçti. Öyle bir hortum ve rüzgar ki 50-100 yıllık ağaçları kökünden söküp ve yıkıp geçmiş. Bu ağaçların bir kısmı sulama kanalının içine devrildiği için sulama kanalını kapatıyor ve su taşkınına neden oluyor. Şu anda taşkına neden olan suyun çekilmesi için çalışmalarımız devam ediyor, gerekli müdahalelerimiz yapıldı. Allah çok büyük bir afetten, köylümüzü, bizleri korudu” dedi.

Resim

ALLAH BÖYLE AFETLERDEN ÜLKEMİZİ KORUSUN!

Vali Yılmaz, “Burada etkilenen vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Üzüldüğümüz hususlardan birisi; bir araç yolda seyir halindeyken ağacın devrilmesi sonucu 3 vatandaşımız yaralı, şu anda tedavileri devam ediyor. Bu vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah böyle afetlerden ülkemizi, Osmaniye'mizi korusun.  Köyümüzde, devlet olarak gerekli bütün müdahalelerimizi yaptık, yapılması gereken çalışmalar da hızla devam etmektedir" dedi.

Köy sakinleri, yaşanan afetin hemen ardından devlet görevlilerinin geldiğini ve çalışmalara başlanıldığını ifade ederek, "Devletimizden Allah razı olsun. Valimize ve tüm görevlilere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.



Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum