Kars’ın geleneksel yemekleri görücüye çıktı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Türk Mutfağı Haftası kapsamında, medeniyetler beşiği Kars’ın mutfak kültürünün ve gastronomi değerlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen “Kars Yemekleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi....
ZENGİN BİR MUTFAĞA SAHİBİZ
Kars
Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Grand Ani Otel'de düzenlenen
serginin kurdelasını kesen Vali Öksüz, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili
Türker Öksüz ise, Kars’ın Anadolu'nun Kafkaslara açılan kapısı olduğunu
hatırlattı.
Vali
Öksüz, “Hakikaten birçok medeniyetin kültürün, başkenti, kavşak noktası.
Dolayısıyla bu kültürel zenginlik, bu medeniyet elbette yemeklere de yansımış
durumda. Biz çok zengin bir mutfağa sahibiz. Evet, bizim kültürel
varlıklarımız, tabii varlıklarımız çok sayıda bir açık hava müzesiyiz. Aynı
zamanda yöresel yemekler açısından da zengin bir kültürü içimizde
barındırıyoruz. Bu açıdan çok mutluyuz” dedi.
KARS MUTFAĞI SERGİLENİYOR
Vali
Öksüz, “Bugün burada Kars mutfağına ait bazı yemekleri hem kamuoyunun bilgisine
sunmak istiyoruz hem de tanıtmak istiyoruz. Bölgemizin yöresel mutfağına,
kültürüne katkıda bulunmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kültür
ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin de, Kars'a özgü yörede 170 yemek unsuru
tespit ettiklerini belirterek, “Bunlardan 140 tanesini bugün burada hazırladık.
Tamamen bölgenin, bölgeye has yöresel ve doğal ürünlerden oluşan bir Kars
mutfağını oluşturduk” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek Kars’ın yöresel yemekleri hakkında bilgi aldı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.