Kars’ın geleneksel yemekleri görücüye çıktı;

Kars’ın geleneksel yemekleri görücüye çıktı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Türk Mutfağı Haftası kapsamında, medeniyetler beşiği Kars’ın mutfak kültürünün ve gastronomi değerlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen “Kars Yemekleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi....

Resim

ZENGİN BİR MUTFAĞA SAHİBİZ

Kars Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Grand Ani Otel'de düzenlenen serginin kurdelasını kesen Vali Öksüz, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise, Kars’ın Anadolu'nun Kafkaslara açılan kapısı olduğunu hatırlattı.

Vali Öksüz, “Hakikaten birçok medeniyetin kültürün, başkenti, kavşak noktası. Dolayısıyla bu kültürel zenginlik, bu medeniyet elbette yemeklere de yansımış durumda. Biz çok zengin bir mutfağa sahibiz. Evet, bizim kültürel varlıklarımız, tabii varlıklarımız çok sayıda bir açık hava müzesiyiz. Aynı zamanda yöresel yemekler açısından da zengin bir kültürü içimizde barındırıyoruz. Bu açıdan çok mutluyuz” dedi.

Resim

KARS MUTFAĞI SERGİLENİYOR

Vali Öksüz, “Bugün burada Kars mutfağına ait bazı yemekleri hem kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz hem de tanıtmak istiyoruz. Bölgemizin yöresel mutfağına, kültürüne katkıda bulunmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin de, Kars'a özgü yörede 170 yemek unsuru tespit ettiklerini belirterek, “Bunlardan 140 tanesini bugün burada hazırladık. Tamamen bölgenin, bölgeye has yöresel ve doğal ürünlerden oluşan bir Kars mutfağını oluşturduk” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek Kars’ın yöresel yemekleri hakkında bilgi aldı.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum