“Güçlü Türkiye’nin inşası ve ihyası sizlerin sayesinde olacak”;

“Güçlü Türkiye’nin inşası ve ihyası sizlerin sayesinde olacak”

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl ortaokul ve lise öğrencileri arasında Araştırma Projeleri Yarışmaları ve Bilim Olimpiyatları düzenlenmekte olup bu kapsamda gerçekleşen TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 30. Bilim Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenlerine Vali Seddar Yavuz tarafından ödülleri verilerek başarılarından dolayı tebrik edildi....

Resim

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Herkesi sevgi ve saygıyla selamlayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz, mühendisliğin artan bir değer olduğuna vurgu yaptı. Vali Yavuz, “Eğer siyasal iktidar yani devlet size kaynak ve personel tahsis etmezse istediğiniz kadar iyi çalışın netice almak o kadar da kolay değildir.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti neredeyse 9 aylık hükümetlerle ömrünü geçirmiş ve bu siyasal istikrarsızlık da aynı zamanda bizim sanayileşmemize, bilimsel ve teknolojik alanda da sorunlar yaşamamıza vesile olmuştur. 9 aylık öğretmenlikte eğittiğiniz çocuktan ne verim alabilirsiniz ki? Ama 5 yıl o çocuklarla meşgul olursanız daha iyi verim alabilirsiniz. 1 yıllık Valilik de bir şehirde ne yapabilirsiniz ki? Projenizi yapsanız daha temellerini atamadan göreviniz sona erer. Dolayısıyla biz artık bu yüzyılı diriliş ve kıyam yüzyılı olarak tanımlıyoruz” diye konuştu.

Resim

Çağın bilişim ve dijital çağı olduğuna değinen Vali Yavuz, “Pandemi ile yüzleştiğimiz dönemde özellikle dijitalleşmeye yapmış olduğumuz yatırımlarla birlikte önümüzdeki birçok ülkenin önüne geçtik” dedi.

Mesleki tecrübelerini paylaşan Vali Yavuz, “Ömrünü daha doğrusu neredeyse meslek hayatının üçte birini Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ve terörle mücadele ile geçirmiş, terör örgütünün bombalı saldırısına uğramış, linçlere uğramış birisi olarak şunu söylemek isterim ki; 1960’larda ülkelerin emanetlerinden çıkarıp bize hibe ettiği araçlarla sonraki yıllarda terörle mücadele ederken bugün bütün kara araçlarını, bütün İHA ve SİHA’larını kendisi üretmiş bir Türkiye’ye doğru evrildiğimizi lütfen aklınızdan çıkarmayın” ifadelerini kullandı.

Resim

Konuşmaların ardından 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmalarında ve TÜBİTAK 30. Bilim Olimpiyatlarında dereceye girmeye hak kazanan 8 proje de madalya alan 31 öğrenci ile 11 danışman öğretmene Vali Seddar Yavuz ödüllerini tek tek verip tebrik ederek günün anısına onlarla toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum