Kaymakamlığın projesine halktan yoğun ilgi;

Kaymakamlığın projesine halktan yoğun ilgi

Şanlıurfa Hilvan Kaymakamlığı’nın depremde ahırı yıkılan vatandaşlar için yapılacak yeni kapalı ahırlar için geliştirdiği ‘İşletmem Eskisinden Daha Güzel’ adlı proje yoğun ilgi gördü....


PROJEYİ KAYMAKAM DOĞAN BAŞLATMIŞTI

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan depremler, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesindeki sosyal ve ekonomik hayatı da önemli ölçüde etkiledi.

Özellikle hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu ilçede deprem nedeniyle 180 ahır yıkılırken ne yazık ki, 250 küçükbaş hayvan da telef olmuştu.

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, geçtiğimiz ay hazırladıkları “İşletmem Eskisinden Daha Güzel” isimli projenin hem Karacadağ Kalkınma Ajansı hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını duyurmuştu.


BAŞVURU SAYISI YAPILACAK AHIR SAYISINI AŞTI

Başvuruları alan Yazı İşleri Müdürü Barış Bulut’un telefonları başvuru süresince susmadı. Başvurusu bugün itibariyle sona eren söz konusu projeye hayvancılıkla uğraşan Hilvanlı vatandaşlar yoğun ilgi ve teveccüh gösterdi.  Vatandaşlardan bu projede izlenen yol ve yöntemle başka sektörlerde de kaymakamlığın öncü olması yönünde çok sayıda talep geldi.

“İşletmem Eskisinden Daha Güzel” isimli projeyle deprem nedeniyle ahırı yıkılan 90 vatandaşa 60 metrekare büyüklüğünde kapalı ahır yapılacak. Haziran ayı içinde ihaleye çıkılması planlanan ahırların Eylül ayından önce projeye başvuran vatandaşlara teslim edilmesi hedefleniyor.



Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum