Tedavi gören çocuklar hünerlerini sergiledi;

Tedavi gören çocuklar hünerlerini sergiledi

Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (ÇEMATEM) tedavi gören 13-18 yaş arası çocuklar, M1 Alışveriş Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergi ile hünerlerini gösterdi....

Resim

AMAÇ DAHA ÇOK ÇOCUĞA ULAŞMAK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇEMATEM Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Yusuf Gürel, pandemi sonrası tam kapasite ile hizmet vermeye başlayan ÇEMATEM kliniğinde, 18 yaş altı çocuk hastalara madde bağımlılığı tedavi hizmeti verildiğini hatırlattı.

13-18 yaş arasında 71 farklı hastanın ÇEMATEM Kliniği’nde tedavi edildiğini vurgulayan Dr. Yiğit, “3 hafta tedavi uygulanan hastalarımız burada kaldıkları süre içerisinde medikal tedavileri ile birlikte, atölyelerde ergoterapi faaliyetleri yapılmaktadır. ÇEMATEM içerisinde yer alan el işi, sıfır atık, anne çocuk atölyelerinde üretilen ürünler sergimizde yer almaktadır. Sergimizin amacı Konya ÇEMATEM’in görünürlüğünü artırarak daha çok çocuğumuza ulaşıp sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırabilmektir” dedi.

Resim

GELECEĞİN TEHLİKESİ MADDE BAĞIMLILIĞI

Geleceğimizin en büyük tehlikesinin zararlı madde bağımlılığı olduğuna dikkati çeken Vali Vahdettin Özkan da, bağımlılıkla mücadele noktasında ülkemizin milli düzeyde mücadele verdiğini söyledi.

Toplum olarak her bireyin bu konuda bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayan Vali Özkan, “Çocuklarımızı bu tür kötü alışkanlıklardan nasıl muhafaza ederiz refleksi içerisinde hareket etmeliyiz. Bütün kamu kurumlarımızın iş birliği içerisinde hareket ederek ailelerimize eğitim vermeleri önem taşıyor. Zararlı Maddelerle Mücadele Eylem Planı çerçevesinde sağlık uzmanlarımızın rehberliğinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte önce tüm okul müdürlerimizin, sonrasında da tüm sınıf öğretmenlerimizin bu konularda eğitimler alarak öğretmenlerimiz vasıtası ile tüm ailelere ulaşabilmemiz büyük önem taşıyor” diyerek serginin açılması noktasında emek sarf eden herkese teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum