Yeni Hasankeyf’te yeniden tarih yazılıyor;

Yeni Hasankeyf’te yeniden tarih yazılıyor

Kapsamlı bir katalog hazırlayarak tanıtım atağı başlatan Batman Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, “Hep birlikte aynı hedefle bu şehri Turizm Cenneti şehirlerimizden biri yapacağız” diyor....


İLÇENİN TANITIMINA BÜYÜK KATKISI OLACAK

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında TOKİ tarafından inşa edilen Yeni Hasankeyf yerleşkesi, tamamen yatay mimari projesiyle tasarlandı ve bu doğrultuda herhangi bir şekilde farklı yapılaşmaya izin verilmedi. Bu sayede Yeni Hasankeyf yerleşkesi, özgün mimari anlayışı ve bahçeli müstakil konutlarıyla ülkemizin örnek yerleşim yerleri arasında yer alıyor.

TURİZM YATIRIMLARINA IŞIK TUTACAK

Hasankeyf Tanıtım kataloğu, bir yandan ilçeyi yerli ve yabancı turistlere en doğru şekilde tanıtabilmeyi hedeflemeye yönelik bir kayıt niteliğinde diğer yandan da önümüzdeki dönemde kamu ya da özel sektörün yapacağı turizm yatırımlarıma ışık tutacak ve katkı sağlayacak bir çalışma.

Yeni nesil turizm anlayışına ve beklentilerine cevap verecek bu çalışmada, ilçenin Gastronomi, Kültür, Doğa, Su altı ve Su üstü Turizm potansiyeli sektördeki tüm paydaşlara aktarılıyor.


BÖLGENİN GÖZBEBEĞİ OLACAK

İlçenin tanıtımına ciddi katkı sunan Hasankeyf tanıtım kataloğunu turizm sektör paydaşlarına da takdim eden Kaymakam Şenol Öztürk, “Her karış toprağında kadim medeniyetlerin izini taşıyan Hasankeyf’imiz, atılan adımlar ve gerçekleştirilen projelerle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli destinasyonlarından biri haline geldi. Yeşil ve mavinin tarihle buluştuğu, emanetin el üstünde tutulduğu bu şehirde yeniden bir tarih yazılıyor. Su altı ve su üstü sporlarıyla, gökyüzüne uzanan etkinlikleri, tarihin özenle taşındığı Arkeopark ve müzesi, kale, saray, cami ve mağaraları, özgün mimarisi ve Ilısu Barajı’nın getirdiği alternatif turizm imkanları ile Hasankeyf, bölgenin göz bebeği olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diyor.


HER ŞEYİ YERİNDE VE YENİDEN KEŞFEDİLMEYE HAZIR

Kaymakam Öztürk, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek vatandaşları, tarihi eserlerin özenle korunduğu bu şehri görmeye; yeni yaşam alanlarından tarihine, zengin kültüründen doğal güzelliklerine, eşsiz gastronomisinden sunacağı deneyimlere kadar her şeyi yerinde ve yeniden keşfetmeye davet ediyor.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum