Boris Jonhson'ın Çankırı'daki köyü yeniden belde oldu;

Boris Jonhson'ın Çankırı'daki köyü yeniden belde oldu

Nüfusunun az olması sebebiyle 2014 yılında belde statüsü alınan Kalfat Köyü, yeniden belde oldu. Kalfat Beldesi’ne geçici belediye başkanı olarak Şabanözü Kaymakamı ve Orta Kaymakam Vekili Mehmet Zahid Uzun atandı....

Resim

KALFATTA BELDE SEVİNCİ

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Kalfat Köyü’nün belde statüsünü kaybetmesinin ardından, Kalfat Gençlik Derneği tarafından hukuki süreç başlatılmıştı. Sürecin sonunda Kalfat Köyü yeniden belde oldu.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Kalfat beldesinde gerçekleştirilen Kalfat Belediyesi açılış törenine katıldı. Vali Taşolar, yeniden belde statüsüne kavuşan Kalfat’a ve Kalfatlılara belediyelerinin hayırlı olmasını diledi.


KARARA ÇOK SEVİNDİK

Karara çok sevindiklerini belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Zahid Uzun, 1953-54'lerde belediye olmuştuk, fakat belediyemiz gidince bakımsız gibi bir şey oldu mahallelerde. Şimdi inşallah bundan sonra iyi olmasını bekliyoruz. Kalfat'ın belediye başkanı seçimi inşallah gelecek sene Türkiye genelinde yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte yapılacak. Biz de o zamana kadar ömrümüz yettiğince burada olduğumuz süre boyunca Kalfat belediye başkanlığına, Kalfatlılara hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

Resim

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'ın atalarının yaşadığı Kalfat köyü, Boris Johnson ile birlikte hafızalarda yer etmişti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum