‘10. Sivas Kitap Günleri’ kapılarını açtı;

‘10. Sivas Kitap Günleri’ kapılarını açtı

Sivas Valiliği himayesinde, Sivas Belediyesi ve Kültür AŞ'nin katkılarıyla geleneksel hâle gelen "10. Sivas Kitap Günleri" başladı....


Açılışa Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Açış konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Vali Yılmaz Şimşek, "10. Kitap Günlerini düzenliyor olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kitap fuarı vesilesiyle ilimize gelen yazarlara, yayınevlerine ve misafirlerimize teşekkür ediyorum”  dedi.

Vali Şimşek, “Şüphesiz kitap fuarları bir şehrin kültür hayatı için çok önemli etkinliklerdir. Bu tür programlarla okuyucularımız yazarlarımızla buluşuyor, tanışma imkanı yakalıyor. Aynı zamanda da kitap okuma konusunda da toplumda bir farkındalık oluşuyor." dedi.

Resim

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de, "Pandemi nedeniyle ara vermiştik ama tekrar başladık. Cidden Türkiye'de sayılı kitap günlerinden biri haline geldi. Ben bu noktada ilk günden bugüne kadar emek veren katkı sağlayan tüm ekibimize ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Kitapseverleri tarihi kent meydanındaki 10. kitap günlerine davet ediyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından kitap fuarının açılışı yapılarak, stantlar gezildi.

Çok sayıda yayınevi ve birçok ünlü yazarın Sivaslılarla buluşacağı kitap fuarı, 1 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum