Yüzde 15 rekolte düşüklüğü var;

Yüzde 15 rekolte düşüklüğü var

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Köprübaşı Ömerefendi Köyü’nde vatandaşlarla buluşup fındık hasadı yaptı. Vali Aslan, tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 85’ni kapsayan ve tarım sektöründe ana ürün olan fındıkta bu yıl yüzde 15’lik bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyledi....

Resim

FINDIK TOPLADI

Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık bahçesine girerek işçiler ve üreticilerle fındık topladı. Köprübaşı Ömer Efendi köyüne giderek vatandaşlarla bir araya gelen Vali Aslan, daha sonra yaptığı açıklamada, "Köprübaşı Ömer Efendi köyünde fındık hasadına katıldık. Hasat şenlik havası içerisinde yürütülmekte” dedi.

Resim

FINDIK HASADI BİTMEK ÜZERE

Vali Aslan, “İlimizde Ağustos ayının başında alçak kotlarda başlayan fındık hasadı artık yavaş yavaş sona doğru yaklaşıyor. İlimizde 754 bin dekarlık tarım arazisi içerisinde yaklaşık 632 bin dekarlık alanda fındık ekimi yapılmakta. Yıllık ortalama 83 bin ton ilimizin fındık üretimi söz konusu. Ancak bu sene ilkbaharda yaşanan don hadisesi sebebiyle rekoltede yüzde 15'lik bir düşme söz konusu. Tarım ve Orman Bakanlığımız tüm imkanlarıyla fındık ekiminde çiftçilerimizin yanında. Destekleyici primlerine devam etmekte. Biz bereketli olmasını temenni ediyor. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum