Arama
Arama Sonuçları
Düzce'de fındık üreticileri mikro işletmelere dönüşecek
Düzce'de fındık üreticilerine destek vermek amacıyla geliştirilen proje kapsamında fındık üretimi yapan çiftçiler mikro işletmelere dönüştürülecek. Proje çerçevesinde üreticilere kırma, ayıklama, kavurma, ambalajlama ve fındık ezmesi yapma konusunda bilgilendirmelerde bulunulacak.
Ahilik geleneğini yaşatan esnafa teşekkür etti
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Mudurnu ilçesini ziyaret etti. Tarihi Arasta Çarşısı'nı gezen Vali Kılıç, Ahilik geleneğini yaşayıp, yaşatan ve gelecek nesillere değerli bir miras olarak bırakılmasını sağlayan esnafa teşekkür etti.
3 ayda 44 kurumu ziyaret etti
21 Ağustos 2023 tarihinde Ordu Valiliği görevine başlayan Vali Muammer Erol, bugüne kadar 44 kamu kurumunu ziyaret ederek, kurum ziyaretlerini tamamladı.
Vali Usta, Bingöl halkının sağlık sırrını keşfetti
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, "Bingöl halkının uzun ömürlü ve sağlıklı olmasının sırrı bal olsa gerek... Geç de olsa bu sırra erdiğim için şanslıyım" dedi.
Üreticilerle fındık topladı
Ordu Valisi Muammer Erol, Gölköy ilçesinin Damarlı mahallesinde fındık hasadını sürdüren Zeki Çelenk isimli fındık üreticisini bahçesinde ziyaret ederek, kolaylık ve mahsulünün bereketli olması dileğinde bulundu.
Yüzde 15 rekolte düşüklüğü var
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Köprübaşı Ömerefendi Köyü’nde vatandaşlarla buluşup fındık hasadı yaptı. Vali Aslan, tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 85’ni kapsayan ve tarım sektöründe ana ürün olan fındıkta bu yıl yüzde 15’lik bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyledi.
Fındık alımı dualarla başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) Ordu'da yeni sezon fındık alımına bugün itibariyle başlandı. TMO’nun fındık alımına başlaması nedeniyle Turnasuyu TMO fındık alım merkezini ziyaret eden Vali Muammer Erol, TMO’nun fındık alım çalışmalarını yerinde inceledi ve fındık alım sezonunun üreticilere hayırlı olması dileğinde bulundu.
“Fındık hayatımızın merkezinde”
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Şenay Ustaoğlu, Trabzon ve Arsin'in önemli gelir kaynaklarından biri olan Coğrafi İşaret Tescilli Arsin Foşa fındığının tanıtımı için düzenlenen Fındık Hasat Töreni'ne katıldı. Vali Ustaoğlu, "Fındık hayatımızın merkezindedir. 500 binin üzerinde ailenin geçim kaynağı fındığımızdan ülke olarak 2.5 milyar dolar civarında ihracat geliri elde ediyoruz. Bol ve bereketli bir sezon diliyorum" dedi.
“Fındık üretimini 300 bin tona çıkarmamız gerekiyor”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen Fındık Üretiminde Verim ve Kaliteyi Artırma çalışmaları kapsamında Ünye’nin Yüceler mahallesinde zirai mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.
'Fındık Ordu’da hayatın kendisi'
Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, Kültür Bakanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Sen1 Ordusun Platformu’nun destek ve katkılarıyla düzenlenen Zümrüt Fındık Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.
TMO, Ordu'da fındık alımına başladı
Ordu’da yeni sezon fındık alımına, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) başlandı. Ofiste alımı yapılan sezonun ilk fındığının 53 randıman geldiğini kaydeden Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Fiyat 55 lira 12 kuruş olarak belirlendi. Bu da şunu gösteriyor; çiftçilerimiz bahçelerine bakım yaptığı zaman, destek alındığı zaman bereketli oluyor" dedi.
Vali Sonel, işçilerle fındık topladı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, fındık bahçesinde işçilerle birlikte fındık topladı. Çok hızlı bir şekilde fındık topladığı görülen Vali Sonel, iş sonunda karpuz keserek işçilere ikram etti.