Göreve başlarken aldığı bayrağı Ercan’a geri teslim etti;

Göreve başlarken aldığı bayrağı Ercan’a geri teslim etti

Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Erzurum Horasan Kaymakamı Ömer Tekeş, göreve başlarken ilçenin sevilen siması Ercan’dan teslim aldığı bayrağı görevi devrederken geri verdi....

Resim

BİR YIL ÖNCE BAYRAĞI BÖYLE TESLİM ALMIŞTI

Horasan Kaymakamı Ömer Tekeş, bir sene önce göreve başlarken, Erzurum’da bayrak sevgisi ile bilinen ‘Horasanlı Ercan’ lakaplı zihinsel engelli Aydın’dan bayrağı teslim almıştı.

Horasan’a veda ederken de kaymakamlık önünde Ercan’a bayrağı teslim eden Kaymakam Tekeş, “Göreve başlarken bayrağımızı ilçemizin sevilen siması Ercan’dan teslim almıştık. Şimdi biz de Erenler diyarı Horasan’ımızdan ayrılırken Bayrağımızı kendisine teslim ettik. Hoşçakal Güzel insanların kenti Horasan” dedi.

Resim

ERENLER DİYARINA ARZ-I VEDA

Yayınladığı mesaj ile duygularını dile getiren Kaymakam Ömer Tekeş, “Horasan Erenlerinin yiğit evlatları, Horasan artık benim için müstesna bir yer olmuştur” dedi.

Tekeş, “Görev yaptığım süre içerisinde, bundan önce görev yaptığım yerlerde olduğu gibi Devletimin bana verdiği görev ve sorumluluğu ve yasalara ve mevzuatlara uygun olarak halkımızın ortak beklentileri ve yararı doğrultusunda kullandım. İlçemizin bütün bileşenleri ve vatandaşları ile kurduğumuz olumlu iletişim ve diyalog Horasanlı hemşerilerimizden aldığımız güç ve enerji, yine Horasan’ımızın refah ve mutluluğuna kullanılmış ve bizlere çok büyük motivasyon kaynağı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Resim

UZATILAN HER ELİ TUTMAYA ÇALIŞTIM

Ömer Tekeş veda mesajında şöyle devam etti: “Mesai mefhumu gözetmeksizin bütün bilgi, birikimimi ve enerjimi önce Devletimizin özelde ise Horasan halkımızın fayda ve beklentileri için harcamaya gayret gösterdim. Görevim esnasında hep insanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışı ile hareket ettim. Daima milleti ön plana çıkardım, insani değerlere önem verdim. İnsanı merkeze koyan bir yönetim anlayışı içerisinde oldum. Atılan her bir adıma karşılık vermeye, uzatılan her eli tutmaya çalıştım. Devletimizin engin şefkatini göstermeye gayret sarf ettim. Yetimi, öksüzü, fakiri, garibanı hep korudum kollamaya çalıştım. Kırıcı, ayrımcı olmamaya, aksine birleştirici ve bütünleştirici olmaya büyük özen ve gayret gösterdim. Bunun da hep faydasını gördüm. Asla suiistimal edilmedim.”

Resim

DEVLETİN KAPISINI SONUNA KADAR AÇIK TUTTUM

“Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde hareket ederek tüm vatandaşlarımıza Devletin kapısını sonuna kadar açık tuttum. Makamların gelip geçici olduğunu, makamları değerli kılanın o makamı işgal edenin kendi kişilikleri ile ilintili olduğu bilinci ile hareket ettim. Devletimizin bana tevdi ettiği o makama hep layık olmaya çalıştım. Hiç kimseyi üzmemeye, kırmamaya özen göstererek, önemli olanın vatandaşımızın duası ve hizmet ettiğimiz yerde hoş bir seda bırakmak olduğu bilinciyle kamu görevimi yerine getirdim. Dolayısıyla asla kişisel beklenti ve gaye içerisinde olmadım.”

Resim

İÇİMİZ NEYSE DIŞIMIZ DA O

“Horasan’ımızın derdiyle dertlendim. Sorunları ile hemhal oldum. Sizden biri olarak hep aranızda oldum. Elbette kusurlarımız, eksikliklerimiz ve hatalarımız da olmuştur. Şüphesiz hepimiz beşeriz. Hatasız ancak ve yalnız Yüce Yaradandır. Ama bilinmesini isterim ki bu hatalarımızın hiçbirinde kasıt ve art niyet söz konusu olamaz. İçimiz neyse dışımız da hep öyle olmuştur. Benim hayat felsefem ve doğrularım, Allah Korkusu üzerine kurulmuş ve tamamen görevimde önce Allah’ın rızasını kazanmak ve sonra da Devletimizin büyümesi ve kalkınması için ülke menfaatleri doğrultusunda Vatandaş memnuniyeti ve nihayetinde duası üzerine oturtulmuştur. Bundan da hiç ödün vermedim. Haklarınızı helal ediniz, bizler için dualarınızı ihmal etmeyiniz. Gösterdiğiniz samimi, içten sevgi, saygı ve misafirperverliğinize teşekkür ederim.”

İKİNCİ EVİM İKİNCİ MEMLEKETİM

“Horasan ikinci evim ve ikinci memleketim olmuştur. Çok güzel ve özel hatıralarla ayrılıyorum. Ancak bu ayrılık görev icabı olacak, ruhen ve kalben birlikteliğimiz, kadim dostluğumuz ilelebet devam edecektir. Hepinizi Rabbime emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Selam, sevgi, saygı ve muhabbetle… Allaha ısmarladık.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum