Arama
Arama Sonuçları
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
"Öğrencilerimizin güvenliği birinci önceliğimiz"
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek başkanlığında “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı" yapıldı. Vali Çiçek, "Kampüste, yurtta, dolmuşta veya çarşıda öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak birinci önceliğimiz olacaktır" dedi.
Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı
Ardahan'ın düşman işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Öğrencilerle bowling oynadı
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, İl Emniyet Müdürlüğünce çeşitli okullarda eğitim-öğretim gören, önceden belirlenmiş lise öğrencileri için düzenlenen film ve bowling etkinliğine katılarak öğrencilerle vakit geçirdi.
Türkiye'nin sakin şehri Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor
Türkiye'nin 'Cittaslow' yani sakin şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Fırat Nehri kenarında yer alan Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor.
Ankara’da Ardahan rüzgarı
Ankara’da düzenlenen Ardahan Günleri’nin açılışını yapan Vali Hayrettin Çiçek, Ardahanlı iş insanlarını memleketlerine yatırım yapmaya davet etti.
100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı
“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı.
Çobanlara sırt çantası desteği
Mardin Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, ilçedeki 50 çobana, içinde elektrikli kırkım makinesi, powerbank ve el feneri gibi malzemelerin olduğu sırt çantası hediye etti.
Jalapeno biberinin adı ‘Kaymakam biberi’ oldu
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’in ilçede alternatif ürün olarak projelendirdiği, tanıtım ve deneme amaçlı Buzağılık Köyü’ne ücretsiz fidesini verdiği Jalapeno biberine köylüler ‘Kaymakam biberi’ adını verdi.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
Çobanlara ekipman çantası verildi
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çoban sertifikası olan besicilere ekipman çantası dağıtıldı. Dağıtım törenine Kaymakam Abdullah Şahin de katıldı.
Öğrenci evinde menemen yaptı
Hukuk fakültesi öğrencilerinin evine misafir olan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, öğrenci evinde menemen yaptı. Kurulan yer sofrasında öğrencilerle birlikte menemen yiyen Vali Aydoğdu, "Vallahi özlemişiz" dedi.
Ciğer pişirip vatandaşlara ikram etti
Vali Yunus Sezer, “Edirne’ye Gel Ciğerimi Ye” mottosuyla düzenlenen festivalde ciğer pişirerek vatandaşlara ikram etti.
“Kaz yetiştiriciliğini daha modern bir yapıya kavuşturmalıyız”
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kaz yetiştiriciliği konusunda birikimlerin değerlendirilmesi, yetiştiriciliğe ilişkin teknik ve ekonomik sorunların tartışılması ve bu yönde geleceğe yönelik stratejik hedeflerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen 6. Kaz Çalıştayı’na katıldı.
“Her gün bir avuç tavsiye olunur!”
Musabeyli’de Horoz Karası siyah üzümler bir yandan toplanırken diğer yandan kurutuluyor. Hasada eşlik eden Kaymakam Hamza Özbilgi, her gün bir avuç yenilmesini tavsiye ediyor.
“Aramıza hoş geldin minik bebek”
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hayata geçirilen “Aramıza Hoş Geldin Minik Bebek” projesi kapsamında yeni doğan bebekler için hazırlanan hediyeleri, aileleri evlerinde ziyaret ederek takdim etti.
“Biçerdövere binip ayçiçeği hasat ettik”
Ayçiçeği üreticileriyle bir araya gelerek hasat yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Edirne’den Kars’a her sofrada, keyifli her sohbette Aksaraylı çiftçilerimizin emeği ve alın teri var” dedi.
Doğal kurutmalık merkezi Oğuzeli
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Pınar, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Özer ile beraber yılın ilk mahsulü olan patlıcan hasadına katıldı.
Üreticilere 220 bin domates, patlıcan ve biber fidesi
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında %75’i Tarım ve Orman Bakanlığı hibesiyle temin edilen domates, patlıcan ve biber fideleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla üreticilere dağıtıldı.
“Üretemiyorsanız her şey boş”
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Elmalı’da faaliyet gösteren Adabella Gıda Tarım İşletmesi’ni ziyaret ederek, üretim faaliyetleri ve ürün çeşitliliği hakkında bilgi aldı. Antalya’nın güçlü bir tarımsal altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Tarım altyapımızı katma değeri yüksek ürünlerle daha da güçlendireceğiz.” dedi.
Seralarda inceleme
Karabük Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, 'İyi Tarım Uygulamaları ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' projesi kapsamında kurulan seralarda incelemelerde bulundu.
Depremzede çocukları sevindirdi
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından evleri hasar gördüğü için Ardahan’a gelen ve Ardahan Üniversitesi Sosyal tesislerinde konaklatılan depremzede ailelerle bir araya geldi.
Yeni cep sinemasında ilk filmi çocuklarla izledi
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve Derya Samancı Öğrenci Yaşam Merkezi içerisinde açılan cep sinemasının ilk film gösterimini izledi.
Ordu ekonomisine 90 milyon liralık seracılık katkısı
Ordu Valisi Tuncay Sonel beraberinde Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte Ordu’da her geçen gün yaygınlaşan ve üretimi artan seracılık faaliyetlerini yerinde inceledi.
2 dakikada 188 gram acı biber yiyerek birinci oldu
Antalya Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, ilçeye bağlı Kasaba mahallesinde düzenlenen Kapya Hasat Şenliği’ne katıldı.
‘Alıç meyvesinin üretim alanını artıracağız’
Hatay Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, ilçeye bağlı kırsal mahallelerden Benlidere mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinlerinden Abdulkerim Kahlar’ın meyve bahçesinde incelemede bulundu.
‘Öğreniyorum, üretiyorum, paylaşıyorum’
Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka, “Doğayla El Ele Öğreniyorum, Üretiyorum, Paylaşıyorum" projesi kapsamında Uğur Mumcu Parkında 4000 metrekarelik alanda Organik Sebze ve Çilek Yetiştiriciliği ile aracılık kapsamında üretilen ürünlerin hasat etkinliğine katıldı.
İl nüfus müdürlüklerine yeni atama
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki 9 il nüfus müdürünün yeri değişirken, 8 ilçe nüfus müdürü ilk defa il nüfus müdürü oldu.
740 yıllık gelenek devam ettiriliyor
Aydın’ın Karacasu ilçesinde Anadolu’nun en eski etkinliklerinden biri olan Dedebağ Keşkek Hayrının 740’ncısı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Aşevinin sebzeleri kaymakamlığın oluşturduğu bahçeden karşılanıyor
Yozgat'ın Saraykent ilçesinde kaymakamlığın bir dekar alana kurduğu bahçede, ilçedeki yaşlı ve engellilerin yemeğini sağlayan aşevinin sebze ihtiyacı karşılanıyor.